Search
Netflix har publiceret de første billeder fra den nye miniserie om den israelske spion Eli Cohen. (Foto: Netflix)

Ny Netflix-serie om legendarisk Mossad-spion

Sacha Baron Cohen spiller den berømte israelske spion Eli Cohen.

D. 6 September kommer der en mini-serie om den legendariske Mossad-spion Eli Cohen på Netflix. Cohen, der var en spion for Israel i Syrien i begyndelsen af ​​1960’erne, spilles af Sacha Baron Cohen, skriver Times of Israel.

Serien er instrueret af den israelske instruktør Gideon Raff, der er bedst kendt for den hebraisk-sprogede dramaserie “Hatufium” (Krigsfanger) og den prisvindende amerikanske version af serien – “Homeland”.

Cohen blev dømt for spionage og henrettet i Syrien d. 18 maj 1965, efter at han havde formået at infiltrere den syriske regering under aliaset Kamel Amin Thaabet i hele fire år. Den efterretning, han indsamlede i denne periode, var til stor hjælp for Israel under Seksdageskrigen få år senere.

Fem årtier efter han blev henrettet forsøger Israel stadig at få fat i Cohens jordiske rester, så han kan få en ordentlig begravelse og sit sidste hvilested i Israel.

Baron Cohen, den jødiske skuespiller fra London, spiller Mossad-agenten. Cohen er bedst kendt for sine satiriske roller som “Ali G” og “Borat”. Han har også medvirket i komedier som “Diktatoren” og “Grimsby”.

I de senere år har en række israelske film og tv-serier været vist på forskellige streamingstjenester. For nylig frigav HBO Nordic-serien “Our Boys”, som handler om den dramatiske sommer i Jerusalem i 2014, hvor tre jødiske unge drenge blev kidnappet og dræbt. I slutningen af ​​juli frigav Netflix en spændingsfilm om Mossads utrolige redningsaktion af etiopiske jøder.

Sacha Baron Cohen er bedst kendt for sine roller i satiriske film og komedier. Nu spiller han den legendariske israelske spion Eli Cohen i en ny miniserie på Netflix. Serien består af seks episoder som kan ses på Netflix d. 6 september.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp