Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ny Netflix-serie om legendarisk Mossad-spion

Netflix har publiceret de første billeder fra den nye miniserie om den israelske spion Eli Cohen. (Foto: Netflix)
Sacha Baron Cohen spiller den berømte israelske spion Eli Cohen.

D. 6 September kommer der en mini-serie om den legendariske Mossad-spion Eli Cohen på Netflix. Cohen, der var en spion for Israel i Syrien i begyndelsen af ​​1960’erne, spilles af Sacha Baron Cohen, skriver Times of Israel.

Serien er instrueret af den israelske instruktør Gideon Raff, der er bedst kendt for den hebraisk-sprogede dramaserie “Hatufium” (Krigsfanger) og den prisvindende amerikanske version af serien – “Homeland”.

Cohen blev dømt for spionage og henrettet i Syrien d. 18 maj 1965, efter at han havde formået at infiltrere den syriske regering under aliaset Kamel Amin Thaabet i hele fire år. Den efterretning, han indsamlede i denne periode, var til stor hjælp for Israel under Seksdageskrigen få år senere.

Fem årtier efter han blev henrettet forsøger Israel stadig at få fat i Cohens jordiske rester, så han kan få en ordentlig begravelse og sit sidste hvilested i Israel.

Baron Cohen, den jødiske skuespiller fra London, spiller Mossad-agenten. Cohen er bedst kendt for sine satiriske roller som “Ali G” og “Borat”. Han har også medvirket i komedier som “Diktatoren” og “Grimsby”.

I de senere år har en række israelske film og tv-serier været vist på forskellige streamingstjenester. For nylig frigav HBO Nordic-serien “Our Boys”, som handler om den dramatiske sommer i Jerusalem i 2014, hvor tre jødiske unge drenge blev kidnappet og dræbt. I slutningen af ​​juli frigav Netflix en spændingsfilm om Mossads utrolige redningsaktion af etiopiske jøder.

Sacha Baron Cohen er bedst kendt for sine roller i satiriske film og komedier. Nu spiller han den legendariske israelske spion Eli Cohen i en ny miniserie på Netflix. Serien består af seks episoder som kan ses på Netflix d. 6 september.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem