Tidens dyreste israelske tv-serie tilgængelig i Danmark

Skildrer livet hos tre unge soldater under Yom Kippur-krigen.

Den israelske TV-serie Valley of Tears skildrer tre unge israelske soldaters liv under Yom Kippur-krigen. (Foto: HBO)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske TV-serie «Valley of Tears», som skildrer Yom Kippur-krigen i 1973 gennem øjnene af tre unge israelske soldater, er nu tilgængelig på HBO Nordic. Miniserien med otte episoder er tidenes dyreste israelske TV-serie. Hver episode har kostet over 5,5 mil. kroner at producere. Læs MIFF’s tidligere artikel om TV-serien HER.

Foreløbig er to episoder tilgægeglige i Norge og Danmark – der kommer en ny episode hver uge.

Seriens høje omkostninger skyldes til dels de mange krigsscener, men også de anerkendte skuespillere og producenter som er tilknyttet projektet – der ligger hele 10 års planlægning bag TV-serien.

Yom Kippur-krigen startede 6. oktober 1973, da arabiske stater, ledet af Egypten og Syrien, startede et overraskelsesangreb mod Israel på den helligste dag i den jødiske kalender (Yom Kippur fasten). De arabiske hære var tæt på at vinde krigen mod Israel.

– Det er en universel historie om en gruppe unge mænd, fulde af liv, som bliver kastet ud i krigens kastet galskab og dens berusende, vanedannende effekt og dens absurditet. Det er også det mest dramatiske øjeblik i Israels historie, et kapitel som aldrig tidligere er blevet vist på TV, siger producenten.

Serien har fået rigtig gode anmeldelser. 

Se traileren her:Tidligere artikelHamas TV opildner til knivangreb, skudangreb og bilangreb
Næste artikelZoom-møde med generalmajor Gershon Hacohen: Hvorfor Jerusalem og Område C på Vestbredden er afgørende for Israels sikkerhed
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)