Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tidens dyreste israelske tv-serie tilgængelig i Danmark

Den israelske TV-serie Valley of Tears skildrer tre unge israelske soldaters liv under Yom Kippur-krigen. (Foto: HBO)
Skildrer livet hos tre unge soldater under Yom Kippur-krigen.

Den israelske TV-serie «Valley of Tears», som skildrer Yom Kippur-krigen i 1973 gennem øjnene af tre unge israelske soldater, er nu tilgængelig på HBO Nordic. Miniserien med otte episoder er tidenes dyreste israelske TV-serie. Hver episode har kostet over 5,5 mil. kroner at producere. Læs MIFF’s tidligere artikel om TV-serien HER.

Foreløbig er to episoder tilgægeglige i Norge og Danmark – der kommer en ny episode hver uge.

Seriens høje omkostninger skyldes til dels de mange krigsscener, men også de anerkendte skuespillere og producenter som er tilknyttet projektet – der ligger hele 10 års planlægning bag TV-serien.

Yom Kippur-krigen startede 6. oktober 1973, da arabiske stater, ledet af Egypten og Syrien, startede et overraskelsesangreb mod Israel på den helligste dag i den jødiske kalender (Yom Kippur fasten). De arabiske hære var tæt på at vinde krigen mod Israel.

– Det er en universel historie om en gruppe unge mænd, fulde af liv, som bliver kastet ud i krigens kastet galskab og dens berusende, vanedannende effekt og dens absurditet. Det er også det mest dramatiske øjeblik i Israels historie, et kapitel som aldrig tidligere er blevet vist på TV, siger producenten.

Serien har fået rigtig gode anmeldelser.

Se traileren her:



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem