Serie om Yom Kippur-krigen bliver tidens dyreste

Efter ti års planlægning er optagelsen af ​​”Valley of Tears” i gang.

Israelske soldater evakuerer sårede soldater fra slagmarken under Yom Kippur-krigen i 1973. (Foto: IDFs arkiv)

Optagelsen af ​​den dyreste israelske tv-serie er i gang. “Valley of tears” er en ambitiøs otte-episoders miniserie, der skildrer Yom Kippur-krigen i 1973 gennem øjnene af tre unge soldater. Hver af episoderne vil koste ca. 6 millioner kroner at producere. Det hidtil hemmelige TV-projekt blev for nylig afsløret af Deadline Hollywood.

Seriens høje omkostninger skyldes krigens mange scener og de anerkendte skuespillere og producenter, der er knyttet til projektet. Hele 10 års planlægning ligger bag tv-serien.

Yom Kippur-krigen begyndte d. 6 oktober 1973, da de arabiske stater, ledet af Egypten og Syrien, iværksatte et overraskelsesangreb mod Israel under Yom Kippur (Yom Kippur er en fastedag og den helligste dag i den jødiske kalender). Araberne var tæt på at overvinde Israel.

-Det er en universel historie om en gruppe unge mænd, fulde af liv der kastes ud i krigens galskab og dens berusende, vanedannende virkning og dens absurditet. Det er også det mest dramatiske øjeblik i israelsk historie, et kapitel, der aldrig er blevet portrætteret på tv, siger seriens skabere.

Selskabet, der producerer “Valley of tears”, er nu i forhandling med forskellige tv-kanaler og streamingstjenester om at sælge serien. Det er stadig uklart, hvornår og hvor det vil være muligt at se den dyreste israelske tv-serie nogensinde.

I de senere år har en række israelske film og tv-serier været vist på forskellige streamingstjenester. For nylig frigav HBO Nordic-serien “Our Boys”, som handler om den dramatiske sommer i Jerusalem i 2014, hvor tre unge jødiske mænd blev kidnappet og dræbt.

I slutningen af ​​juli frigav Netflix en spændingsfilm om Mossads utrolige redningskampagne af etiopiske jøder.

I september frigiver Netflix en mini-serie om den legendariske Mossad-spion Eli Cohen, der i flere år formåede at infiltrere den syriske regering.

Yaron Zilberman (t.v.) er en af seriens skabere, mens skuespilleren Lior Ashkenazi har en af hovedrollerne i «Valley of tears».