Serie om Yom Kippur krigen bliver tidens dyreste

Efter ti års planlægning er optagelsen af ​​"Valley of Tears" i gang.
Israelske soldater evakuerer sårede soldater fra slagmarken under Yom Kippur-krigen i 1973. (Foto: IDFs arkiv)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Optagelsen af ​​den dyreste israelske tv-serie er i gang. “Valley of tears” er en ambitiøs otte-episoders miniserie, der skildrer Yom Kippur-krigen i 1973 gennem øjnene af tre unge soldater. Hver af episoderne vil koste ca. 6 millioner kroner at producere. Det hidtil hemmelige TV-projekt blev for nylig afsløret af Deadline Hollywood.

Seriens høje omkostninger skyldes krigens mange scener og de anerkendte skuespillere og producenter, der er knyttet til projektet. Hele 10 års planlægning ligger bag tv-serien.

Yom Kippur-krigen begyndte d. 6 oktober 1973, da de arabiske stater, ledet af Egypten og Syrien, iværksatte et overraskelsesangreb mod Israel under Yom Kippur (Yom Kippur er en fastedag og den helligste dag i den jødiske kalender). Araberne var tæt på at overvinde Israel.

-Det er en universel historie om en gruppe unge mænd, fulde af liv der kastes ud i krigens galskab og dens berusende, vanedannende virkning og dens absurditet. Det er også det mest dramatiske øjeblik i israelsk historie, et kapitel, der aldrig er blevet portrætteret på tv, siger seriens skabere.

Selskabet, der producerer “Valley of tears”, er nu i forhandling med forskellige tv-kanaler og streamingstjenester om at sælge serien. Det er stadig uklart, hvornår og hvor det vil være muligt at se den dyreste israelske tv-serie nogensinde.

I de senere år har en række israelske film og tv-serier været vist på forskellige streamingstjenester. For nylig frigav HBO Nordic-serien “Our Boys”, som handler om den dramatiske sommer i Jerusalem i 2014, hvor tre unge jødiske mænd blev kidnappet og dræbt.

I slutningen af ​​juli frigav Netflix en spændingsfilm om Mossads utrolige redningskampagne af etiopiske jøder.

I september frigiver Netflix en mini-serie om den legendariske Mossad-spion Eli Cohen, der i flere år formåede at infiltrere den syriske regering.

Yaron Zilberman (t.v.) er en af seriens skabere, mens skuespilleren Lior Ashkenazi har en af hovedrollerne i «Valley of tears».
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIndvandringen til Israel steg med 30 procent
Næste artikelIsraelske skoler skal undervise om nordafrikanske jøders skæbne under Holocaust
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise