Filmaftale mellem Israel og Emiraterne skal fremme sameksistens og tolerance

Filmaftalen skal blandt andet fremme internkulturelt samarbejde og skabe indhold som fremmer tolerance, uddannelse og dybere kulturel forståelse mellem den israelske og den emiratiske befolkning.

Illustrativt foto af filmproduktion. (Foto: Vancouver Film School)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Abu Dhabi Film Commission og Israel Film Fund har indgået en aftale med særlig vægt på at fremme tolerance gennem film og tv- produktion, det skriver Israel 21c.

Aftalen blev allerede indgået 21. september – blot få dage efter Israel underskrev Abrahamaftalerne med Emiraterne og Bahrain 15. september. Filmaftalen skal blandt andet fremme etablering af fælles uddannelses- og udviklingsprogrammer for emiratiske og israelske filmskabere i partnerskab med Jerusalem Sam Spiegel Film & Television School.

– I henhold til den nye aftale vil filmkommissionerne skabe et interkulturelt samarbejde, skabe indhold med det mål at fremme tolerance, uddannelse og udvikle en dybere kulturel forståelse mellem det emiratiske og det israelske folk. Det nye partnerskab mellem Emiraterne og Israel vil være yderst gavnligt for vores spirende film- og tv branche i Emiraterne, ved at lade vores talentfulde film og tv-skabere udvide deres landskaber og udvikle færdigheder fra forskellig ekspertiser, sagde Abu Dhabi-filmkommissær Hans Fraikin.

Aftalen vil gøre det muligt for emiratiske filmskabere at være repræsenteret ved International Film Lab for første gang. En emiratisk instruktør vil blive inviteret til at deltage i juryen af ​​den årlige Film Lab konkurrence i 2021 .

Det blev også aftalt at initiativer, inklusiv bilaterale workshops for uddannelse og områder som manuskriptudvikling, og en regional filmfestival til fremvisning af emiratiske og israelske produktioner og co-produktioner.

Flere emiratiske studerende vil blive udvalgt til at studere i et af tre uddannelsesforløb hos Sam Spiegel.

– Filmens kunst er et universelt sprog, der kan bygge bro mellem kulturer og mennesker. Jeg tror ​​det er en vidunderlig mulighed for samarbejde, hvorigennem vi kan lære, skabe og komme tættere på vores naboer i Mellemøsten, sagde Israel Film Fund’s administrerende direktør Lisa Shiloach-Uzrad.

Tidligere artikelFlertal i fire arabiske lande støtter normaliseringsaftaler med Israel
Næste artikelDansk bistand betaler lønnen for denne jihad-undskyldning
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)