Israelsk action-serie mest set i den arabiske verden

Tredje sæson af den israelske serie Fauda er populær blandt arabere.
I sæson tre af Fauda foregår det meste af handlingen i Gaza. (Foto: Netflix)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Den israelske tv-serie “Fauda” blev en international succes da den kom på Netflix i 2016. For nylig frigav streamingtjenesten tredje sæson af serien og den er blevet meget populær hos et uventet publikum. Den israelske serie er den mest sete serie i den arabiske verden nu, skriver Algemeiner.

Serien handler om en israelsk undercover-enhed i sikkerhedstjenesten Shin Bet. Serien er den mest sete Netflix-serie i Libanon, den tredje-mest sete i De Forenede Arabiske Emirater og den sjette-mest sete i Jordan.

I tredje sæson, hvor dele af handlingen foregår i Gaza, foregår det meste af dialogen på arabisk. Serieskaberen Avi Issacharoff mener det er en af ​​grundene til at serien er blevet så populær blandt arabiske Netflix-seere.

-Jeg tror ​​en af årsagerne er sproget, ved at Fauda er gået over til arabisk, i tillæg til at vi fortæller historien fra begge sider, ikke kun israelerne, siger Issacharoff som også er journalist i Times of Israel.

Rekordmange ser TV i disse dage grundet Corona-krisen, som har tvunget flere hundrede millioner mennesker til at blive hjemme.

-Naturligvis spiller Corona også en rolle. Folk sidder derhjemme og har ikke noget at lave. Så ser man på det meste, selv om det betyder at se en israelsk serie.

Lande som Libanon har i årtier haft love om boykot af israelske produkter. Det er også forbudt for libanesere at have kontakt med israelere. Alligevel har det ikke forhindret den israelske serie i at blive meget populær. Lior Raz som er medskaber af serien og spiller hovedrollen som Doron, siger at seriens succes i den arabiske verden er “meget, meget spændende.”

-Vi er meget glade for at vi har formået at nå den arabiske offentlighed, som vi normalt ikke har nogen kontakt med, fortæller han.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise