Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk-ejet olietanker angrebet

Her ses en olietanker i brand i Omanbugten. Billedet er fra et angreb i 2019. (Foto: Arkivfoto)
Det er ikke første gang et israelsk-ejet skib udsættes for angreb.

En olietanker tilhørende israelske milliardær Idan Ofers virksomhed er angiveligt blevet blevet udsat for et droneangreb med eksplosiver udenfor Omans kyst. Angrebet skete i en periode med høj spænding med Iran.

Ifølge MarineTraffic var olietankeren Pacific Zircon, i Omanbukten syd for Iran da det blev angrebet. Skibet var dagen forinden, sejlet fra Liwa i Oman på sin vej til Buenos Aires i Argentina. Virksomheden som opererer skibet har base i Singapore, men ejes som sagt af israelske Idan Ofer, skriver Jerusalem Post.

Virksomheden oplyser at angrebet forårsagdede mindre skader på skroget og det menes ikke at angrebet har forårsaget olieudslip. Ifølge virksomheden blev skibet ramt «af et projektil» som forårsagdede et mindre hul i skroget, der er ingen meldinger om sårede besætningsmedlemmer.

Det er ikke første gang olietankere udsættes for angreb udenfor Omans kyst – i marts 2021 blev et israelsk-ejet skib angrebet i samme farvand. Israels daværende premierminister Benjamin Netanyahu sagde dengang at Iran stod bag angrebet.

Angrebet kommer blot få dage efter det stod klart at Iran havde planer om at assassinere fremtrædende israelsk forretningsmand i Georgien. Planerne blev afsløret og stoppet af Georgiens efterretningstjeneste.

Teheran og Israel har i flere år haft en igangværende skyggekrig i Mellemøsten, med eksempelvis droneangreb mod israelsk-ejede skibe i regionen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem