Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Turister forsøgt lynchet i PA-kontrolleret Nablus

Tyske turister blev budt "velkommen" i den PA.-kontrolleret by Nablus med forsøg på lynch, 18. marts. (Foto: Flash90)
Chokeret tysk turist til israelsk medie: – Jeg troede de kun angriber jøder som ser religiøse ud, ikke turister. Vi forsøgte at fortælle dem, at vi ikke er jødiske-israelere og at vi bare ville se byen, men de lyttede ikke til os.

To tyske turister som kørte ind i i den PA-kontrolleret by Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden) i israelsk lejebil, blev budt “velkommen” med forsøg på lynch af folkemængden.

EU er de palæstinensiske myndigheders (PA) største internationale donor. Se hvor mange penge Danmark sender til PA i 2021-2025.

I klip delt på sociale medier, ses en gruppe palæstinensere omringe bilen som har israelske nummerplader. Palæstinenserne forsøgte at rive bildørene op og angribe manden bag rettet. Folkemængden slog på bilen og kastede sten efter den, mens andre punkterede dækkene med kniv.

Turisterne ville købe en kop kaffe i Nablus og formåede til sidst at flygte fra stedet til fods. En israelsk-arabisk mand hjalp dem i sikkerhed og de fik lægehjælp fra israelske soldater.

I interview til den israelske avis Times of Israel, fortalte den ene turist, Gerald Hetzel at de tidligere har besøgt de PA-kontrollerede byer Ramallah og Hebron. De var taget til Nablus efter anbefalinger fra en ven om at besøge byen.

Den tyske turist fortalte til det israelske medie at de frygtede for deres liv da de blev angrebet og folkemængden som omringede dem «var fuld af had».

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var en meget farlig situation og jeg troede virkelig de ville dræbe os, fortæller Hetzel.

Den tyske turist fortæller at de forsøgte at tale med den voldelige folkemængde.

– Vi forsøgte at sige til dem på engelsk at vi er turister, at vi ikke var jødiske-israelere og at vi bare ville se byen, men de lyttede ikke eller forstod os ikke, siger Hetzel.

Han troede ikke det var farligt for turister at færdes i palæstinensiske byer.

– Jeg troede de kun angriber jøder som ser religiøse ud, ikke turister, siger den chokeret turist.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem