Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Optøjer efter to israelske brødre blev dræbt i terrorangreb

Flere yderliggående bosættere gik til angreb mod palæstinensere i byen Huwara efter to unge israelske brødre blev dræbt i går i terrorangreb. (Foto: Privat)
Efter de to brødre Yigal (19) og Hillel Yaniv (21) blev dræbt af palæstinensisk terrorist i går i Huwara, gik yderliggående bosættere til angreb mod palæstinensere i byen.

I går blev de to unge israelske brødre Yigal (19) og Hillel Yaniv (21) dræbt af palæstinensisk terrorist mens de sad fast i trafikken i Judæa og Samaria (Vestbredden) ved byen Huwara. I skrivende stund har 13 israelere betalt med livet i terrorangreb i 2023. Søndag aften udbrød der store optøjer ud i den palæstinensiske by Huwara da flere yderliggående bosættere angreb hjem, virksomheder og biler i byen som hævn for terrorangrebet tidligere på dagen.

Israels forsvarshær (IDF) leder fortsat efter terroristen som dræbte Yigal og Hillel Yaniv.

En sikkerhedskilde fortæller til Israels nationale tv-kanal Kan, at bosætternes optøjer har gjort det sværere at finde den eftersøgte terrorist. Mange IDF soldater som ledte efter terroristen, blev i stedet overført til at tage sig af optøjerne.

Efter terrorangrebet udtalte premierminister Benjamin Netanyahu at ingen må tage loven i egen hånd, og at IDF skal have lov til at udføre deres arbejde – ikke alle fulgte hans opfordring.

IDF, Israels grænsepoliti, brandvæsenet og Israels politi kom til stedet for at stoppe urolighederne. IDF reddede flere palæstinensiske familier ud af brændende hjem.

Flere palæstinensere blev såret under urolighederne, flere alvorligt. Ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder blev en 37-årig mand skudt og dræbt. IDF udtaler at de ikke var involveret i skyderiet. Det er uklart, om han blev skudt af en bosætter.

En person stukket med kniv, en anden blev angrebet med en jernstang. Mange fik lægehjælp efter at have indåndet tåregas brugt af IDF til at sprede optøjerne.

I skrivende stund er 6 personer blevet anholdt efter urolighederne.

optøjerne blev fordømt af USA, EU, de palæstinensiske myndigheder (PA) og mange israelere. Israels præsident Isaac Herzog fordømmer også optøjerne:

– At tage loven i egen hånd, gøre oprør og begå vold mod uskyldige mennesker er ikke vores måde at gøre tingene på – og jeg vil gerne udtrykke min stærkeste fordømmelse, udtaler præsidenten.

IDF meddelte i dag at de vil styrke sikkerheden i Judæa og Samaria med flere soldater.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem