Der har været mange uroligheder mellem bosættere, palæstinensere og IDF ved Huwara langs rute 60. Billedet bragt her er i en anden forbindelse, 29. juli 2022. (Foto: Flash90)

Bosættere angreb israelske soldater

Det har vakt stærke reaktioner at en gruppe ekstreme bosættere angreb israelske soldater med peberspray og sten.

Israels forsvarshærschef for den 202. faldskærmsbatalion og andre soldater blev såret efter en gruppe ekstreme bosættere her til morgen, angreb dem med peberspray og sten under uroligheder i den palæstinensiske by Huwara i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Jerusalem Post.

Premierminister Yair Lapid, forsvarsminister Benny Gantz, bosætterledere og politikere fra venstre til højre fløjen fordømmer angrebet mod de israelske soldater.

IDF-bataljonen ankom i Huwara tidlig torsdag morgen for at stoppe bosætterne fra oprør mod palæstinenserne i byen beliggende Syd for Nablus. Rute 60 som er en hovedtransportåre i området, går gennem Huwara, både israelere og palæstinensere bruger vejen på deres vej hjem.

Den seneste tid er israelske biler stort set dagligt blevet udsat for stenangreb og en 7-årig israelsk dreng blev såret af stenkast for få dage siden. Bosættere har reageret på de mange stenkast ved at angribe palæstinensere i området og hærværk.

De israelske soldater forsøgte at forhindre sdet i dag, brugte bosætterne peberspray og sten mod dem. En gruppe bosættere flygtede efterfølgende fra stedet.

IDF og israelsk politi ledte efter bosætterne i området og anholdt en af de mistænkte. Ifølge Israels nyhedkanal Kan er den mistænkte i 20’erne og er selv IDF-soldat. Det forventes at flere vil blive naholdt.

IDF’s chef, Aviv Kohavi kalder dagns angreb mod IDF-soldater i Huwara for «en meget alvorlig hændelse»: – Det er helt uacceptabelt at IDF-soldater som udfører deres arbejde angribes af bosættere, siger Kohavi.

Israels tidligere premierminister, Benjamin Netanyahu har også fordømt angrepet mod IDF-soldaterne, men understreger samtidig at en lille gruppe ekstremister ikke er repræsentativ for det store flertal af israelske bosættere: – Det store flertal af bosætterne respekterer loven, gør tjeneste i IDF og er dybt taknemmelige for soldaterne som passer på os, siger Netanyahu.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp