Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Frygt for det bliver en urolig fredag

Israelsk politi måtte bruge vandkanoner for at få styr på optøjerne i bydelen Sheikh Jarrah, Øst-Jerusalem. (Foto: Flash90)
Voldsomme optøjer fortsætter i Jerusalem. Palæstinensiske grupper opfordrer til «raseridag».

Optøjerne i Øst-Jerusalem fortsætter, israelsk politi oplyser at 18 personer blev anholdt natten til fredag efter voldsome uroligheder flere steder i byen – blandt andet i Sheikh Jarrah.

Israelsk politi har både anholdt jøder og arabere, skriver Times of Israel.

Israelsk politi frygter at fredag som i forvejen altid er ekstra spændt i forbindelse med fredagsbønnen, vil blive endnu mere spændt end normalt. Palæstinensiske grupper har hældt ekstra benzin på bålet ved at erklære fredag for «en raseridag» med konfrontation med israelsk politi.

Optøjerne i Øst-Jerusalem begyndte i bydelen Shuafat, hvor store politistyrker leder efter terroristen, der i lørdags dræbte den 18-årige kvindelige, israelske soldat Noa ved et terrorangreb i området. Store dele af Shuafat har vært lukket af den seneste uge, i jagten på 22-årige Udai Tamimi, mistænkt for at stå bag terrorangrebet som dræbte Noa og sårede en israelsk sikkerhedsvagt alvorligt. Siden har optøjerne spredt sig til andre dele af Øst-Jerusalem.

I Sheikh Jarrah udbrød der natten til fredag vold mellem jøder og arabere efter et jødisk hjem i bydelen blev angrebet af stenkast En 17-årige teenagedreng blev moderat såret af stenkast. Unge jøder svarede igen på de stenkastende palæstinensere ved at angribe arabiske ejendomme og biler i området.

Til trods for at optøjerne i Jerusalem er de værste i flere år, afviser byens borgmester at «byen brænder»:

– Indbyggerne i Øst-Jerusalem er en uadskillelig del af byen. Der er en minoritet i byen som af og til forsøger at øge spændingerne. Jeg vil ikke påstå at der ikke er vold i bestemte dele af byen, men at sige at Jerusalem brænder? Absolut ikke, udtaler byens borgmester Moshe Lion.

Israelsk politi har indsat ekstra mandskab i lyset af stigende vold og spændinger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem