Her ses maskerede palæstinensere kaste med sten udenfor Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, 22. april 2022. (Foto: Flash90)

Israelsk politi: – Hamas har optrappet opildning til vold på Tempelbjerget

- Hamas vil ikke få lov til at diktere politiets aktiviteter for at stoppe vold, terror og sammenstød i Israels hovedstad eller noget andet sted i landet, siger israelsk politi.

Israelsk politi har de seneste dage identificeret markant stigning i terrorgruppen Hamas’ opildning til vold og optøjer på tempelbjerget i Jerusalem. Hamas forsøger især at skabe kaos og vold ved at igangsætte sammenstød på Tempelbjerget i Israels hovedstad Jerusalem, skriver den israelske nyhedskanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Israelsk politi understreger at Hamas hverken vil få lov til at diktere politiets aktiviteter for at stoppe vold, terror og sammenstød i Israels hovedstad eller noget andet sted i landet.

Som MIFF skrev tidligere i dag har flere palæstinensiske terrorgrupper som Hamas igenmnem flere dage misbrugt sociale medier til at få de unge ud på gaden og angribe israelsk politi.

Også i dag barrikaderede flere hundrede unge palæstinensere sig inde i al-Aqsa-moskeen. Uromagerne kastede med sten, angreb israelsk politi med fyrværkeri og viftede med Hamas-flag. En brand udbrød i området tæt Mughrabi-porten efter en af uromagerne affyrede fyrværkeri mod bagsiden af ​​Grædemuren En israelsk politikvinde blev ramt i ansigtet af sten og blev kørt på hospitalet. Israelsk politi måtte bruge chokgranater og andre midler til at sprede uromagerne.

Efter flere timers konfrontation blev der opnået ro på Tempelbjerget. Politistyrker evakuerede alle fra Tempelpladsen og står nu klar tæt på ​​Tempelbjerget i tilfælde af at der opstår flere optøjer. Jerusalems politi forbereder sig på ast flere tusind muslimer vil komme for at bede deres middagsbøn i dag (tredje fredag ​​under deres fastemåned, Ramadan).

I lyset af begivenhederne på Tempelbjerget ankom politikommissær Kobi Shabtai til Jerusalems gamle bydel, og på hans vej blev situationen vurderes sammen med alle distriktschefer og divisionschefer. “Det nationale hovedkvarter i politidistrikterne vil blive sat i alarmberedskab, først for operationer i deres sektor i overensstemmelse med hvordan eventuelle hændelser og forstyrrelser vil udvikle sig, og derefter for nationale forstærkninger efter behov,” lød det.

I den aktuelle vurdering af situationen indgår også efterretningstjenesternes, politiets og grænsepolitiets informationer, Jerusalem-distriktets aktiviteter og de foranstaltninger, der skal træffes i lyset af de seneste begivenheder.

I kølvandet på urolighederne, udtaler israelsk politi at “mens vores mange politibetjente arbejder for at tillade frihed til tilbedelse og samtidig opretholde sikkerhed, lov og orden på de hellige steder og hele Jerusalem, er der dem som vælger at begå optøjer og forstyrre offentligheden. Vi vil fortsætte med at handle mod uromagere og lovbrydere af hensyn til den offentlige fred og sikkerhed.”

Ifølge israelsk politi begyndte flere hundrede uromagere og lovbrydere under dagens morgenbøn på den tredje fredag ​​i ramadanen at begå optøjer på Tempelbjerget. De maskerede mænd havde forinden forberedt befæstninger i forvejen, kastede sten og affyrede fyrværkeri på stedet. Af hensyn til de bedende i moskeen, ventede israelsk politi til morgenbønnen var slut med at sprede uromagerne. Men eftersom uromagerne fortsatte med at angribe israelsk politi med sten og optøerne blev mere og mere voldelige, var politiet nødsaget til at bruge chokgranater og andre midler for at sprede uromagerne og stoppe en eskalering i volden.

Under de voldsomme uroligheder med stenkast blev en palæstinensisk uromager såret. Han havde overtrådte ro og orden og kastede sammen med andre uromagere sten mod bagsiden af ​​Grædemuren hvor jøder var ved at bede deres morgenbørn under Pesach. Politistyrker, beredskabs- og redningstjenester evakuerede uromageren til behandling på hospitalet. Den palæstinensiske Røde Halvmåne rapporterede, at 27 mennesker blev evakueret til hospitalet under urolighederne.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp