Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu lider nederlag ved Likuds primærvalg

Gideon Sa'ar har tidligere været minister i Netanyahus regeringer. Nu er han en af statsministerens ærke rivaler i Likud.
Fremgang til Netanyahus ærkerival i Likud.

Statsminister, Benjamin Netanyahu, led flere nederlag ved primærvalget hos Israels største parti, Likud. Primærvalget afgør, hvilke kandidater kommer på partiets liste ved Knesset-valget d. 9 april.

Det lykkedes ikke Netanyahu at presse sin ærkerival, Gideon Sa’ar, og derudover er flere kandidater som er loyale over for den siddende statsminister havnet længere nede på Likuds kandidatliste.

Ifølge avisen Ha’aretz, var tidligere indenrigsminister Sa’ar (som Netanyahu har beskyldt for at underminere ham) tredjestørste stemmesluger ved primærvalget (efter næsten alle stemmer er talt op).

Transportminister, Yisrael Katz, og Knessets præsident, Yuli Edelstein, fik flest stemmer og som partiets leder står Netanyahu automatisk på førstepladsen.

Resultatet fra primærvalget indikerer, at de Likud politikere, som har været loyale over for Netanyahu og offentligt godkendt ham, ikke har høstet nogen fordele. Netanyahu-loyale politikere som Nava Boker og kommunikationsminister, Ayoub Kara vil efter alt at dømme forlade Knesset efter det kommende valg.

Andre Likud-politikere, som sandsynligvis ryger ud af Knesset er Oren Hazan, Yehuda Glick og Anat Berko. Sidstnævnte besøgte iøvrigt MIFF’s Israelkonference sidste år i Oslo. 58% af de 120.000 stemmeberettigede Likud vælgere afgav deres stemme ved valget. Det er en stigning i forhold til 52% ved primærvalget optil det foregående Knesset-valg.

Ifølge meningsmålingerne, er Likud sat til at vinde 30 pladser ved det kommende valg. Hvis meningsmålingerne holder, vil det ifølge Ha’aretz være nedenstående kandidater som vil repræsenterer Likud i Knesset:

Kilde
Oprindeligt udgivet på norsk: “Nederlag for Netanyahu i primærvalget til Likud

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem