Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Likuds første muslimske kvindelige kandidat roser Benjamin Netanyahu og forsvarer Israels nationale lov

Den israelsk-arabiske muslim Dima Taya er blevet udstødt fra familien på grund af sit politiske valg (foto: skærmdump)
Den israelsk-arabiske muslim Dima Taya er blevet udstødt fra familien på grund af sit politiske valg (foto: skærmdump)
Dima Tayeh er blevet udstødt af sin egen familie på grund af hendes politiske valg.

Muslim Dima Tayeh håber at repræsentere regeringspartiet Likud efter Knesset valg i Israel den 9. april. At Dima Tayeh, fra landsbyen Kafr Manda i Galilæa, ønsker at stå på valglisten for højrepartiet parti har skabt overskrifter i Israel. Det er heller ikke ubemærket, at hun hylder premierminister Benjamin Netanyahu og forsvarer den meget omtalte nationalstatslov, som kritikerne mener er diskriminerende over for Israels arabiske minoritet.

Hvis hun bliver valgt, bliver hun den første arabisk-muslimske politiker i Likud.


Vil du ved mere om Dima Tayeh og hendes holdninger – inklusiv flere video’er – se “Arab Muslim Woman Decides to Run on Election Ticket with PM Netanyahu“,
Avi Abelow, IsraelUnwired, 9 januar 2019.


 

Dima Tayeh har ikke modtaget megen støtte til sit politiske valg hjemmefra. Ja, i en erklæring fra familien fordømmer de hendes valg og siger, at hun svigter “hendes folk”. De truer med at hun bliver udstødt fra familien, hvis hun ikke ændrer holdningen.

“På grund af hendes udtalelser vil vi ikke have nogen kontakt med hende eller give hende nogen støtte, før hun tilbagetrækker, hvad hun har sagt og erklærer sig loyal over for hendes folk og hendes tro,” skrev familien i erklæringen.

Dima Tayeh, der sammen med andre israelske arabere deltog i en turné i USA for at tale imod BDS-bevægelsen, siger, at hun har været et stolt medlem af Likud i seks år.

“Jeg mener, ​​at Likud kan gøre landet sikkert, skabe økonomisk vækst og give mulighed for diverse meninger og kulturer”, siger Dima Tayeh og fortsætter:

– Jeg er stolt over at være stillet op af Likud. Som araber, som kvinde og som muslim, strækker jeg hånden ud til mit lokalsamfund.

Dima Tayeh støtter også den israelske nationalstatslov fra 2018. Hun siger, at hun har læst hver eneste sætning i loven og “finder intet, der er diskriminerende”.

– Jeg kan ikke se, at loven er skadelig for mindretalene eller nogen som helst andre borgere. Israel er en jødisk stat og et demokrati. Der er ingen andre lande i Mellemøsten, der respekterer deres borgere og giver dem så mange muligheder og demokrati, som Israel, sagde hun i et interview på Hadashot TV.

Her er et tv-interview med Tayeh fra sidste år. – Jeg er en israeler og stolt af det:

https://www.facebook.com/memri.org/videos/10155817671664717/

 

Kilde
Likuds første muslimske kvinnelige kandidat hyller Benjamin Netanyahu og forsvarer Israels nasjonalstat-lov” På MIFF Norge den 11. januar 2019

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem