Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

The Economist placerer Israel som fjerdebedste økonomi blandt OECD-lande i 2022

Selvom de israelske vælgere har været igennem 5 valg i løbet af mindre end 4 år, har Israel klaret sig meget bedre økonomisk end de OECD-lande som er afhængige af gas fra Rusland. På billedet ses Tel Aviv/Jaffa.
Trods politisk uro har Israel klaret sig meget bedre end de lande som er afhængige af gas fra Rusland.

Ifølge The Economists undersøgelse er Israels økonomi blevet placeret på 4. pladsen blandt OECD -landene i 2022, skriver Times of Israel.

Det britiske magasin tilføjer at Israels sunde økonomi er en af de “behagelige overraskelser” i 2022 “trods politisk kaos” efter regeringens sammenbrud, som sendte de israelske vælgere til stemmeurnerne for femte gang i løbet af mindre end fire år.

The Economist har baseret sin rangering på en samlet score målt med 5 økonomiske og finansielle parametre: indenlandsk bruttogæld (BNP), inflation, inflationsbredde, aktiemarkedsudvikling og statsgæld.

Israel deler 4. pladsen med Spanien og blev rangeret efter Irland som de sundeste økonomier blandt de 34 OECD-lande, der er med i undersøgelsen.
Grækenland blev placeret på 1. pladsen efterfulgt af Portugal på 2. pladsen.
Letland og Estland fik en bundplacering.
Japan, Frankrig og Italien er placeret i top 10.

USA hvis økonomi voksede med 0,2%, landede på en 20. plads sammen med Tyskland, “trods politisk stabilitet”, ifølge The Economist.

Spanien og Israel som ikke er afhængige af olie- og gasleverancer fra Rusland klarede sig bedre end gennemsnittet, viser undersøgelsen:

“Lande der er afhængige af gas fra Rusland har virkelig lidt,” skriver The Economist. “I Letland er de gennemsnitlige forbrugerpriser steget med en femtedel.”

Ifølge Israels finansministerium forventes landets økonomi at være vokset med 6,3 % i 2022, efter landets økonomi steg med 8,1 % i 2021 hvor konsekvenserne efter Corona-krisen var mindre mærkbare. Til sammenligning ligger den forventet BNP-vækst på 3 % blandt verdensøkonomierne i 2022, ifølge OECD.

Israels eksport udgør omkring 30 % af landets økonomiske aktivitet. Eksporten forventes at være steget med mere end 10 % til et rekordhøjt på 160-165 milliarder dollars i 2022, ifølge et konservativt skøn offentliggjort af økonomiministeriets Foreign Trade Administration (FTA).

Eksporten af tjenester, inkl. israelske teknologitjenester – eksempelvis software og forskellige forsknings- og udviklingsløsninger (F&U) oversteg sandsynligvis eksporten af varer for andet år i træk, med 51% for tjenester og 49% for varer. Programmering og F&U-tjenester topper fortsat listen over mest eksporterede tjenester med 42 % og 14 %, oplyser FTA i deres rapport.

Europa er Israels største handelspartner og står for 38 % af eksporten, efterfulgt af USA med 35 % og Asien med 24 %.

Inflationen i Israel er de senste 12 måneder nået over den øvre grænse for målområdet på 1 %-3 % og ligger nu på 5,3 %. Alligevel er inflationen fortsat betydeligt lavere end i de fleste udviklede lande.

Hvad vil der ske i 2023? Finansministeriet sænkede tidligere på måneden sine vækstudsigter for landets økonomi fra 3,5 % til 3 %, med henvisning til en nedgang i forbruget og en afmatning i den globale økonomi, som forventes at vokse med omkring 2,2 %.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem