Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se hvilke fire lande Israel er i forhandlinger med om at udvide Abraham-aftalerne

15. september 2020 underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)
I 2020 underskrev Israel Abraham-aftalerne med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko. Nu ser det ud til aftalerne kan være på vej til at blive udvidet med flere lande.

Ifølge Israel Hayom arbejder Israels premierminister Benjamin Netanyahu og udenrigsminister Eli Cohen på at udvide de historiske Abraham-aftaler indgået i 2020 mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko med også at inkludere Indonesien, Somalia, Niger og Mauretanien, skriver i24NEWS,

Ifølge meldinger, er forhandlingerne om normalisering med Saudi-Arabien gået i stå – det saudiske kongerige er det vigtigste land i regionen, derfor vil en normalisering mellem kongeriet og den jødiske stat være afgørende. Saudi-Arabien besluttede i historisk træk at åbne sit luftrum for flyvninger til og fra Israel. Israel overvejer desuden at lade palæstinensiske pilgrimme rejse direkte til Saudi-Arabien for at dæmpe de stigende spændinger som har ført til mange terrorangreb mod israelere, en sådan aftale vil dog kræve Saudi-Arabiens godkendelse.

Netanyahu promoverer ifølge meldinger forhandlinger formidlet af højtstående embedsmænd i USA’s udenrigsministerium, inkl. udenrigsminister Anthony Blinken, Jake Sullivan og Amos Hochstein. Ifølge meldingerne er forhandlingerne med Mauretanien i skrivende stund dem som er nået længst. Det blev også antydet i sidste uge af Israels udenrigsminister Cohen under møde med sin tyske kollega, som Cohen bad om at hjælpe Israel med at få et gennembrud med Mauretanien og Niger.

Mens Mauretanien tidligere har haft diplomatiske forbindelser med Israel, vil diplomatiske forbindelser mellem den jødiske stat Somalia og Niger i første fase være “for at opbygge forbindelser på mellemniveau”.

Udenrigsminister Cohen forsøger også at etablere en “begyndende forbindelse med Indonesien”, som er det største muslimske land i verden. Heller ikke Indonesien har diplomatiske forbindelser med Israel, men de seneste år er der blevet etableret uofficielle forbindelser mellem landene inden for handel, teknologi og turisme.

Der er ikke sat en deadline for hvornår eventuelle aftaler mellem landene vil blive indgået, men enhver aftale eller fejring af officielle gennembrud med de fire lande vil under alle omstændigheder først ske efter Ramadan-måneden slutter 20. april.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem