Forenede Arabiske Emirater indgår Corona-aftale med Israel

- Samarbejdet vil være inden for forskning, udvikling og teknologi til gavn for sundheden i hele regionen. Det er resultatet af kontinuerlige og intensive kontakter de seneste måneder, sagde Benjamin Netanyahu.
De Forenede Arabiske Emiraters udenrigsminister Anwar Gargash. (Foto: @Ab_rizvi_)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel og De Forenede Arabiske Emirater (FAE) har indgået en samarbejdsaftale om bekæmpelse af Corona, skriver avisen the Algemeiner.

To private virksomheder fra FAE og to israelske virksomheder vil samarbejde om medicinske projekter, inklusiv projekter i kampen mod Corona, udtaler FAE’s statslige nyhedsbureau WAM.

Samarbejdet sker på et tidspunkt med stærk arabisk modstand mod Israels planer om at annektere dele af Vestbredden.

Læs MIFFs seneste artikel om annektering her.

Israel har ingen diplomatiske forbindelser med de arabiske stater i Golfen, men den fælles bekymring over Irans regionale indflydelse har ført til en vis optøning i forholdet bag kulisserne.

– Dette videnskabelige og medicinske partnerskab overvinder historiske og politiske udfordringer i regionen, stod der i en erklæring fra WAM, og tilføjede at prioriteringen var humanitær indsats og konstruktivt samarbejde for at beskytte folks sundhed.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu sagde torsdag, at en formel meddelelse om partnerskabet er nært forestående.

Netanyahu sagde under en militærceremoni i det sydlige Israel: ”Vores evne til at handle mod Corona-pandemien kan gavne hele regionen og skabe mulighed for et åbent samarbejde, som vi hidtil ikke har haft med visse lande i regionen.”

– Dette samarbejde vil være inden for forskning, udvikling og teknologi. Det kan forbedre sundhedssikkerheden i hele regionen. Det er resultatet af kontinuerlige og intensive kontakter i de sidste par måneder. Det vil være en velsignelse for mange i vores region, sagde Netanyahu.

I forrige uge sagde FAE’s udenrigsminister Anwar Gargash, at de kan samarbejde med Israel på visse områder – også kampen mod Corona og teknologi på trods af politiske forskelle.

I maj fløj FAE’s statsejede flyselskab Etihad for første gang til Israel. Etihad fløj to gange med flere tons nødhjælpsforsyninger i kampen mod Corona til palæstinenserne. De palæstinensiske myndigheder (PA) nægtede imidlertid at modtage nødhjælpen – nødhjælpen står nu i Israel og venter på PA.

Under en konference afholdt af American Jewish Committee den 16. juni sagde Gargash, at Israel ikke kunne forvente at normalisere forbindelserne med den arabiske verden, hvis dele af Vestbredden annekteres. Han sagde også at samarbejdet med Israel om pandemien ikke ville påvirke FAE’s modstand mod annekteringen.

Læs flere af MIFFs artikler om FAE og Israel her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas: – Vi er klar med vores våben, raketter og selvmordsangreb
Næste artikelHvorfor Israels planlagte “annektering” på Vestbredden IKKE er i strid med folkeretten
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise