Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Forenede Arabiske Emirater indgår Corona-aftale med Israel

De Forenede Arabiske Emiraters udenrigsminister Anwar Gargash. (Foto: @Ab_rizvi_)
- Samarbejdet vil være inden for forskning, udvikling og teknologi til gavn for sundheden i hele regionen. Det er resultatet af kontinuerlige og intensive kontakter de seneste måneder, sagde Benjamin Netanyahu.

Israel og De Forenede Arabiske Emirater (FAE) har indgået en samarbejdsaftale om bekæmpelse af Corona, skriver avisen the Algemeiner.

To private virksomheder fra FAE og to israelske virksomheder vil samarbejde om medicinske projekter, inklusiv projekter i kampen mod Corona, udtaler FAE’s statslige nyhedsbureau WAM.

Samarbejdet sker på et tidspunkt med stærk arabisk modstand mod Israels planer om at annektere dele af Vestbredden.

Læs MIFFs seneste artikel om annektering her.

Israel har ingen diplomatiske forbindelser med de arabiske stater i Golfen, men den fælles bekymring over Irans regionale indflydelse har ført til en vis optøning i forholdet bag kulisserne.

– Dette videnskabelige og medicinske partnerskab overvinder historiske og politiske udfordringer i regionen, stod der i en erklæring fra WAM, og tilføjede at prioriteringen var humanitær indsats og konstruktivt samarbejde for at beskytte folks sundhed.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu sagde torsdag, at en formel meddelelse om partnerskabet er nært forestående.

Netanyahu sagde under en militærceremoni i det sydlige Israel: ”Vores evne til at handle mod Corona-pandemien kan gavne hele regionen og skabe mulighed for et åbent samarbejde, som vi hidtil ikke har haft med visse lande i regionen.”

– Dette samarbejde vil være inden for forskning, udvikling og teknologi. Det kan forbedre sundhedssikkerheden i hele regionen. Det er resultatet af kontinuerlige og intensive kontakter i de sidste par måneder. Det vil være en velsignelse for mange i vores region, sagde Netanyahu.

I forrige uge sagde FAE’s udenrigsminister Anwar Gargash, at de kan samarbejde med Israel på visse områder – også kampen mod Corona og teknologi på trods af politiske forskelle.

I maj fløj FAE’s statsejede flyselskab Etihad for første gang til Israel. Etihad fløj to gange med flere tons nødhjælpsforsyninger i kampen mod Corona til palæstinenserne. De palæstinensiske myndigheder (PA) nægtede imidlertid at modtage nødhjælpen – nødhjælpen står nu i Israel og venter på PA.

Under en konference afholdt af American Jewish Committee den 16. juni sagde Gargash, at Israel ikke kunne forvente at normalisere forbindelserne med den arabiske verden, hvis dele af Vestbredden annekteres. Han sagde også at samarbejdet med Israel om pandemien ikke ville påvirke FAE’s modstand mod annekteringen.

Læs flere af MIFFs artikler om FAE og Israel her.

https://twitter.com/Ab_rizvi_/status/1276171064750546944

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem