Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Med Israel for fred lancerer ny pro-israelsk hjemmeside i Danmark

Lige siden 1978 har Med Israel for fred (MIFF) skabt en større forståelse og sympati for Israel i Norge. I MIFF står venner sammen – på tværs af forskellige livssyn og politiske overbevisninger – som støtter for Israel som et nationalt hjemland for det jødiske folk. Som organisation tager vi ikke stilling til de enkelte konflikter. Derimod er vores organisations strategi at formidle synspunkter hos de større grupper i det israelske samfund.

De sidste ti år er organisationen vokset fra under 2000 medlemmer til nu, snart 11000 – og fra 5 til 27 lokale foreninger. I 2017 har hjemmesiden miff.no haft næsten 1,5 million besøg, og på Facebook flere hundrede tusind – hver måned!

MIFFs medlemsvekst siden starten i 1978.
MIFFs medlemsvækst siden starten i 1978. Ville det ikke være godt at se en tilsvarende mobilisering af Israel-venner i Danmark?

I jubelåret 2018 blev MIFF udvidet til Danmark – og MIFF i Norge støtter os stort!

MIFF er lykkedes med at oprette og drive en indflydelsesrig og kraftfuld pro-israelsk hjemmeside – og en meget kraftig medlemsorganisation, som indgår i mange vigtige samtaler på samfundsplan i Norge.

Nu investerer MIFF sin erfaring – og stor viden – i at bryde igennem med samme tiltag i Danmark.

MIFF i Norge sponserer – og står inde for projektet de første år. Budgettet for det første år var 100.000 norske kroner, men blev forhøjet til 150.000 medio juni 2018. Teknikken for miff.dk er etableret som en kopi av miff.no, – en ordning som allerede har givet samdrifts-fordele. Lige så vigtigt er det, at MIFF Danmark bruger MIFFs administrative og organisatoriske ressourcer, hvilket giver mulighed for at drive pro-Israel aktiviteter professionelt på en måde, som vi i Danmark indtil nu ikke har kunnet. Se mere om MIFF Danmarks særpræg i vores programerklæring.

Vore mål for april 2018 – april 2019 er følgende – og vi allerede godt i gang:

miff.dk blev lanceret med dansk-sprogede baggrundsartikler – på Israels 70-årsdag (efter den jødiske kalender) – den 19. april 2018.

Vi udgiver mindst to gange om ugen nyheder fra og om Israel på miff.dk – for det meste på dansk. Og vi lægger løbende kommentarer mv på vores Facebook side.

Vi er så småt begyndt på at producere dansk-sproget materiale, som medlemmer (og andre) kan bruge i deres aktivisme.

Vi holder lidt øje med de danske medier og opinionsdannere; og udgiver ”fakta-check” omkring deres udtalelser og kommentarer om dansk-israelske forhold.

Vi samarbejder med en række andre organisationer og individer om at producere indlæg og materiale – og om at tage initiativer bl.a. rettet mod politikere.

Vi har tilrettelagt vores første medlemsmøder med spændende talere – både i Århus og i København. Og vi har været med til at både at dele information om og organisere aktiviteter såsom en række foredrag og udstillinger om Det Døde Hav. Følg med her.

Fra støttemarkeringen i Oslo søndag 10. august 2014.
Fra støttemarkeringen i Oslo søndag 10. august 2014.

Hvordan kan du hjælpe?

I Norge bliver alt vores arbejde finansieret af MIFF – medlemmernes kontingent og ikke mindst af frivillige gaver. For at vores arbejde i Danmark skal lykkes – har vi ligeledes brug for din støtte, som Israels ven. Jo flere danske medlemmer vi kan blive – jo mere har vi at arbejde med til oprettelse og drift af en dansk MIFF hjemmeside.

Den danske hjemmeside kan kun drives på lang sigt, hvis den kan blive finansieret danske Israels-venner. Derfor søger vi medlemmer, gave-givere, sponsorer, og ikke mindst støtte- personer over hele Danmark.

Bliv medlem

Vort mål er 1000 medlemmer det første år. Primo august 2018 nærmer vi os 1000 Facebook “Likes” – men det er kun hver tiende, som er blevet medlem.

Klik her for at blive medlem af MIFF nu!

Giv en gave

Man kan give en gave på to forskellige måder (husk at oplyse navn og at der er tale om en gave):

(1) Via overførsel til MIFF Danmarks danske bankkonto 5290 9020945009.

(2) Via MobilePay 49739.

Der er også muligheder for at tænke stort og blive sponsor eller samarbejdspartner – skriv herom til post@miffdk.local, tak!

Støt op om MIFF Danmarks arbejde med din tid og energi

Vi arbejder aktivt med andre danske pro-Israel-organisationer, som ligeledes er interesseret i, at vi får en god og sandfærdig side frem, af det Israel som vi ønsker at støtte og bistå. Vi søger hele tiden efter frivillige som kan oversætte til dansk fra engelsk eller norsk, læse korrektur, skrive breve, lede eller deltage i kampagner, lede møder, udvikle lokalafdelinger, generere indtægter, og så videre. Kontakt Dina Grossman på post@miffdk.local

MIFF er også interesseret i at find de rette personer til at drive en dansk redaktion. Se opslaget her.

 

Bonus: På video’en nedenfor fortæller Conrad Myrland, daglig leder, mere om MIFFs arbejde i Norge.

Foredraget blev holdt på norsk for Fælleskomiteen for Israel i København den 30. april 2017. PDF’en af præsentationen – som er på engelsk – kan downloades her.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/10154892241889093/

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.