Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel skærper sikkerheden på sidste fredag i ramadan efter trusler fra Iran

Her ses maskerede palæstinensere kaste med sten udenfor Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, 22. april 2022. (Foto: Flash90)
Hvert år holder Iran anti-israelsk hadefest på den sidste fredag af Ramadan. I år skærper Israel sikkerheden efter advarsler om at Iran planlægger omfattende angreb mod den jødiske stat.

Hvert år afholder Iran deres anti-israelske hadefest Jerusalemsdag (Al-Quds Day) på den sidste fredag af Ramadan. Derfor er Israels missilforsvarssystem Iron Dome blevet spredt over hele Israel, skriver i24NEWS.

Israel har forstærket sine sikkerhedsforanstaltninger ved Tempelpladsen i Jerusalem og andre områder efter advarsler om iranske planer om at angribe den jødiske stat.

Israels forsvarshær (IDF) har spredt batterier fra landets missilforsvarssystem Iron Dome over hele landet og Homefront Command har bedt indbyggerne om at overholde politiets instruktioner, udvise årvågenhed og rapportere alle mistænkelige hændelser.

Det er kun få dage siden Israel blev ramt af raketrunde med 100 raketangreb fra terrorgrupper i Gaza, Libanon og Syrien.

IDF er fortsat i høj beredskab efter palæstinensiske terrorgrupper har opildnet til mere vold.

Jerusalems politi har spredt flere tusind soldater i byen i forbindelse med at flere tusind muslimer strømmer til Al-Aqsa-moskeen, samtidig advarer Israels sikkerhedsmyndigheder om at volden kan blusse op i Jerusalem samt Judæa og Samaria (Vestbredden).

Iran har siden deres islamistiske revolution i 1979, afholdt anti-israelsk hadfest (Al Quds dagen – Jerusalemsdag) på den sidste fredag i Ramadan.

På Al-Quds Day er der demonstrationer og gademøder i Iran, i flere arabiske og muslimske lande samt blandt israelske-arabere. I år er der kommet efterretninger at Iran planlægger omfattende angreb mod Israel.

I går udtalte Irans generalstab med ansvar for forbindelsen mellem Irans konventionelle hær og deres islamiske revolutionsgarde (IRGC) at: “islamisk modstand” udefra og interne protester udfordrer det “zionistiske regimes natur” – udtrykket bruges af Iran om Israel – og at “nedtællingen til zionismens sammenbrud er begyndt.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem