Search
Den iransk-støttet libanesiske terrororganisation Hizbollah fremviser sin styrke under parade. (Foto: Wikipedia)

Hizbollah flytter våben og terrorister i Syrien for at undgå israelske angreb

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights med base i Storbritannien flytter den iransk-støttet terrororganisation våben, ammunition og terrorister fra sine militære stillinger tæt på Damaskus.

MIFF har skrevet flere artikler om truslen mod Israels sikkerhed fra Syrien hvor Iran har sat sig via sin forlængede arm, terrororganisationen Hizbollah. Det hat tvunget Israel til at udføre gentagende luftangreb for at stoppe truslen fra Iran via Syrien.

Nu har den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah, ifølgeDet Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR) flyttet sine våben og terrorister fra militærposter tæt på hovedstaden Damaskus og den østlige ørken i Homs for ikke at blive ramt af israelske luftangreb, skriver Yediot Ahronot.


Ifølge SOHR har terrororganisationen flyttet våben og ammunition fra sine militære stillinger til mere befæstede lagre for ikke at få sine våbenlagre ødelagt af israelske angreb i regionen.

Hizbollahs våben blev distribueret fra militære stillinger syd for hovedstaden Damaskus og andre stillinger, sydvest for Damaskus tæt på Kiswah, til flere våbenlagre efter ordre fra terrororganisationens eledere.

Ifølge SOHR har Hizbollah desuden camoufleret tre militære stillinger med syriske flag og checkpoints tæt på Dimas-området, knap fire kilometer fra grænsen: – Iransk-støttet terrorister stationeret ved positionerne og kontrolposter, bar desuden regimestyrkernes militæruniformer, hejste det syriske flag og billeder af Bashar Al-Assad på deres biler, midt i store sikkerhedsstramninger, Tweetede SOHR.

I mellemtiden rapporterede Syrien, at Israels forsvarshær (IDF) har uddelt foldere omkring Quneritra på de syriske Golanhøjder. I folderne advarer IDF de syriske tropper om at stoppe med at hjælpe Hizbollah: – Til lederne og soldaterne i den syriske hær, I er ansvarlige for skaden forårsaget af jeres dårlige beslutninger.

– Hizbollah er ved at etablere sig i Tel-Kalib-området, og samarbejde med dem vil ikke bringe jer fred. Hizbollahs tilstedeværelse i regionen bringer jer kun skade og ydmygelse, og det er jer, der betaler prisen, stod der blandt andet i de arabisk sprogede foldere.

Ifølge et lokalt nyhedsmedie har Israel gennemført et angreb i det nærliggende Tel-Kalib-område, hvor syriske radarsystemer var placeret. Ifølge avisen blev der hørt eksplosioner, men der har ikke været andre rapporter om et angreb i syriske medier.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp