Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rusland har givet Iran en milliard kroner og våben fra vestlige lande tiltænkt Ukraine

Demonstranter demonstrerer mod Ruslands invasion af Ukraine. (Foto: Andriy Yatsykiv, 25. feb 2022, flickr)
Benjamin Netanyahu har tidligere advaret om at våben fra vestlige lande tiltænkt Ukraine, kan havne i Iran - ifølge sikkerhedskilde har Rusland både givet Iran kontanter og våben som Iran kan bruge i fremtidige krige.

Et russisk militærfly fløj over 140 millioner Euro (svarende til mere end 1 milliard kroner) i kontanter og flere britiske og amerikanske våben til Iran til gengæld for kamikaze-droner brugt i krigen mod Ukraine, ifølge rapport, skriver i24NEWS.

Ifølge en sikkerhedskilde som udtalte sig til Sky News på betingelse af anonymitet, transporterede flyet i al hemmelighed kontanter og tre modeller af ammunition til Teheran den 20. august. Udstyret blev oprindeligt sendt til den ukrainske hær, men “faldt i russiske hænder.”

Ifølge kilden omfattede ammunitionen et britisk NLAW anti-tank missil, et amerikansk Javelin anti-tank missil og et Stinger antiluftskyts missil. Kilden advarede om, at våbnene kunne bruges af Irans revolutionsgarde til at kopiere vestlige militærteknologier:

“De vil sandsynligvis blive reverse-engineered og brugt i fremtidige krige,” advarer kilden som også har leveret satellitbilleder, der angiveligt viser to russiske militærfly i lufthavn i Teheran, hvoraf det ene fragtede kontanterne og de stjålne våben.

Kilden fortsætter:

“Det ser ud til, at Iran også ønsker at drage fordel af krigen i Ukraine ved at få fingrene i vestlige kapaciteter fra russerne, som Iran kan bruge i fremtidige krige – det er sket før”.

Til gengæld for ammunition og penge har Iran givet Rusland over 160 droner, inkl. 100 Shahed-136 droner, som er blevet set flere gange i Ukraine under russiske angreb. Kilden tilføjer at en anden aftale om levering af kamikaze-droner til Rusland til en værdi af over 200 millioner Euro (svarende til omkring 1,5 milliarder kroner) var undervejs:

“Det betyder, at der snart vil være endnu et stort udbud af UAV’er fra Iran.”

Både Moskva og Teheran har i flere måneder benægtet adskillige rapporter om, at iransk-producerede droner bruges i krigen mod Ukraine. Søndag erkendte Irans udenrigsminister Hossein Amir-Abdollahian dog, at Iran overførte droner til Rusland, men hævdede, at det var sket flere måneder før Ruslands invasion af Ukraine.

Israels kommende premierminister Benjamin Netanyahu har tidligere advaret om, at våben leveret til Ukraine af vestlige allierede kan ende i Iran.

Israels afgående forsvarsminister påpeger desuden at Israel ikke har kapaciteter til at producere nok luftforsvarssystemer til at kunne forsyne Ukraine, skriver i24NEWS: – Selv hvis vi besluttede at ændre vores politik, ville det være umuligt for os at tømme vores forsyning af luftforsvarssystemer, siger Gantz og tilføjer:

– Vi tjekker dagligt hvad der kan gøres, og hvordan vi kan udvide vores bistand, men vi må ikke glemme, at NATO står bag Ukraine, siger Gantz med henvisning til NATOs beslutning om at udvide luftforsvarsstøtten til Ukraine.

Se hvordan Israel hjælper Ukraine her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem