Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Shin Bet: – Iran forsøgte at lokke Israels tidligere IDF-chef til udlandet

Iranske agenter stjal kendte personers identitet og forsøgte blandt andet at lokke Israels tidligere IDF-chef Moshe Ya'alon til udlandet, siger Shin Bet. (Foto: 2017 Halifax International Security Forum, 18. nov. 2017, flickr)
Iranske agenter stjal identiter fra kendte akademikere, journalister, forretningsmænd og filantroper til at lokke israelske embedsmænd til udlandet, muligvis for at bortføre eller skade dem.

Israels sikkerhedstjeneste Shin Bet har afsløret iransk efterretningskomplot for at lokke israelske sikkerhedsembedsmænd og akademikere til udlandet, meddelte de torsdag. Skriver Israel Hayom.

Iranere brugte fiktive e-mail-konti til at lokke israelske embedsmænd under dække af at være akademikere, journalister, forretningsmænd og filantroper, hvis identitet iranerne havde stjålet, udtaler Shin Bet.

Shin Bet fortalte desuden at iranerne havde brugt en troværdig “dækhistorie” og forsøgte at indsamle oplysninger om de israelske embedsmænd og forsøgte at invitere dem til konferencer i udlandet, muligvis for at bortføre eller skade dem, meddeler Shin Bet.

Blandt de identiteter som iranerne havde stjålet var den schweiziske forsker Oliver Thränert, leder af Center for Sikkerhedsstudier og den britiske journalist Con Coughlin, forsvarsredaktør på The Daily Telegraph. I et andet forsøg præsenterede en iransk operatør vded navn “Nikolai”, sig selv som assistent for den russiske milliardær Andrey Andreev.

De israelske embedsmænd kontaktet af iranerne, reagerede ikke på deres henvendelser og alarmerede Israels sikkerhedstjeneste.

“Det er en velkendt metode brugt af iranske efterretnings- og sikkerhedsorganer, ledet af Irans Revolutionsgardens efterretningsorganisation, Quds Force og Efterretningsministeriet,” siger Shin Bet.

Det blev senere afsløret, at en af ​​de israelske embedsmænd de iranske operatører havde som mål, var Israels tidligere IDF-stabschef og senere forsvarsminister Moshe Ya’alon. Ifølge rapporter forstod Ya’alon med det samme hvad der foregik og advarede Shin Bet.

Kilder tæt på Ya’alon ønsker ikke at kommentere sagen.

Tidligere på året afslørede Shin Bet et iransk spionagenetværk som forsøgte at rekruttere israelske statsborgere med iransk baggrund som spioner og forberede angreb mod mål i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem