Fire jødiske kvinder mistænkt for spionage for Iran

De fire kvinder med iransk baggrund blev rekrutteret via sociale medier.
Kvinderne tog blandt andet billeder af USA's ambassadekontor i Tel Aviv. (Foto: US Embassy)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels sikkerhedstjeneste Shin Ben meddeler at de har anholdt fire jødiske-israelske kvinder, mistænkt for at have spioneret for Iran, skriver Israel Hayom.

Efterforskning har vist at de mistænkte blev kontaktet via sociale medier af en mand som påstod at han var iransk jøde ved navn Rambod Namdar. I virkeligheden var han en iransk agent. Efter han etablerede kontakt med kvinderne, bad han de nu mistænkte kvinder om at fotografere forskellige lokaliteter i Israel mod betaling.

En af de mistænkte kvinder er i 40’erne fra byen Holon som ligger få km fra Tel Aviv. Kvinden menes at have været i kontakt med den iranske agent igennem flere år. Agenten bad hende om i al hemmelighed at fotografere den amerikanske ambassade i Tel Aviv, indenrigsministeriet indefra, National Security Agency og andre steder.

En anden mistænkt kvinde er 57 år og fra byen Beit Shemesh som også ligger centralt i landet, var ligeledes i kontakt med den iranske agent igennem flere år. Hun mistænkes for at have udført flere opgaver for ham og fået udbetalt over 29.000 kroner. Hun mistænkes også for at optaget den særlige ed som nye IDF-soldater reciterer, da hendes søn blev soldat i Israels forsvarshær (IDF). Hun mistænkes desuden for at have optaget taler fra Israels parlament, Knesset.

Kvinden menes desuden at have forsøgt at udvikle et venskabeligt forhold til den israelske politiker Keti Shitrit og lokke hende i en fælde. Planen var at bruge et skjult kamera til at filme Shitrit i kompromitterende omstændigheder, planen lykkedes dog ikke. To andre mistænte kvinder er en 47 årig kvinde fra den centralt beliggende by Kfar Saba og en 50 årig kvinde fra Jerusalem, de to mistænkes for at have delt billeder og information.

Alle de fire mistænkte kvinder er jødiske immigranter fra Iran eller efterkommere af iranske immigranter. Nogle har indrømmet at de havde mistanke om at Namdar var en iransk agent, alligevel valgte de at fortsætte kontakten med ham.

Her ses Rambod Namdar’s Facebook profil hvor han udgav sig for at være jøde – i virkeligheden var han iransk agent.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTo israelske soldater dræbt af “venlig ild”
Næste artikelHvor er EU-milliarderne til PA-valget der ikke blev til noget?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise