Her ses affyring af missil under stor iransk militærøvelse som kaldes for "Den store profet 17", 24. december 2021. (Foto: IRGC)

Her øver Iran sig i at angribe Israel

Iran øver sig blandt andet i at angribe Israels atomreaktor i byen Dimona.

Tidligere på måneden publicerede Tehran Times et detaljeret kort med Irans bombemål i Israel – læs HER

Irans revolutionsgarde (IRGC) “fejrede” juleaften den 24. december med at affyre over et dusin jord-til-jord ballistiske missiler, ifølge Irans statslige nyhedsbureau IRNA. Missilaffyringen var en del af en større iransk militærøvelse, skriver Israel Hayom.

IRGC affyrede 16 missiler under militærøvelsen i en ørken syd i landet. Missilerne hedder Emad, Ghadr, Sejjil, Zalzal, Dezful og Zolfaghar og har en rækkevidde på 350-2000 kilometer. Ifølge Iran kan missilerne både nå amerikanske militærbaser i regionen og Israel.

Irans statslige tv har publiceret billeder fra øvelse, hvor et mål som skulle forestille at være Israels atomreaktor i byen Dimona jævnes med jorden af flere missilangreb. Derudover blev der også brugt droner og krydsermissiler under øvelsen.

– Øvelsen har et klart budskab: En seriøs og ægte advarsel til det zionistiske regime om ikke at begå fejl, udtaler generalmajor Hossein Salami, leder af revolutionsgarden under interview til landets statslige TV.

Generalmajor Mohammad Hossein Bagheri, øverstkommanderende af Irans væbnede styrker, fortæller at øvelsen er svar på Israels «meningsløse trusler» mod Iran, under henvisning til at Israel har truet med at bombe Irans atomanlæg.

– Det her er blot en lille del af vores flere hundrede missiler som kan ramme ethvert fjendtligt mål på samme tid, udtaler Bagheri om missiløvelsen.

Se klip fra militærøvelsen udgivet af Irans revolutionsgarde. I klippet kan du blandt andet se hvordan angrebet af Israels atomreaktor i byen Dimona simuleres:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp