Her øver Iran sig i at angribe Israel

Iran øver sig blandt andet i at angribe Israels atomreaktor i byen Dimona.
Her ses affyring af missil under stor iransk militærøvelse som kaldes for "Den store profet 17", 24. december 2021. (Foto: IRGC)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Tidligere på måneden publicerede Tehran Times et detaljeret kort med Irans bombemål i Israel – læs HER

Irans revolutionsgarde (IRGC) “fejrede” juleaften den 24. december med at affyre over et dusin jord-til-jord ballistiske missiler, ifølge Irans statslige nyhedsbureau IRNA. Missilaffyringen var en del af en større iransk militærøvelse, skriver Israel Hayom.

IRGC affyrede 16 missiler under militærøvelsen i en ørken syd i landet. Missilerne hedder Emad, Ghadr, Sejjil, Zalzal, Dezful og Zolfaghar og har en rækkevidde på 350-2000 kilometer. Ifølge Iran kan missilerne både nå amerikanske militærbaser i regionen og Israel.

Irans statslige tv har publiceret billeder fra øvelse, hvor et mål som skulle forestille at være Israels atomreaktor i byen Dimona jævnes med jorden af flere missilangreb. Derudover blev der også brugt droner og krydsermissiler under øvelsen.

– Øvelsen har et klart budskab: En seriøs og ægte advarsel til det zionistiske regime om ikke at begå fejl, udtaler generalmajor Hossein Salami, leder af revolutionsgarden under interview til landets statslige TV.

Generalmajor Mohammad Hossein Bagheri, øverstkommanderende af Irans væbnede styrker, fortæller at øvelsen er svar på Israels «meningsløse trusler» mod Iran, under henvisning til at Israel har truet med at bombe Irans atomanlæg.

– Det her er blot en lille del af vores flere hundrede missiler som kan ramme ethvert fjendtligt mål på samme tid, udtaler Bagheri om missiløvelsen.

Se klip fra militærøvelsen udgivet af Irans revolutionsgarde. I klippet kan du blandt andet se hvordan angrebet af Israels atomreaktor i byen Dimona simuleres:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelRekordmange amerikanske jøder flyttede til Israel i 2021
Næste artikelPA hykleri når nye højder – hylder boykot af Israel, men øger selv handel med den jødiske stat
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise