Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Rapport: Iran har fordoblet sine styrker langs grænsen mod Israel siden 2018

Gammel israelsk kamvogn ser ned på den syriske by Quneitra fra Galonhøjderne. (Foto: Hadas Parush/Flash90)
Iran og pro-iranske militser kontrollerer nu 88 militærbaser i Syrien.

Iransk tilstedeværelse langs den syrisk-israelske grænse er et kendt faktum, nu slår ny rapport fast at Irans tilstedeværelse langs Israels nordlige grænse er langt større end hidtil antaget.

Rapporten er udgivet af instituttet Jusoor for Studies i Istanbul med tætte bånd til den syriske opposition af præsident Bashar al-Assads regime, skriver den israelske avis Israel Hayom.

I 2018 blev Rusland, USA, Jordan og Israel enige om at arbejde for at reducere iransk tilstedeværelse ved Golan-højderne, ifølge rapporten er iransk tilstedeværelse i Syd-Syrien mere end fordoblet siden 2018. De er udplaceret i forberedelsen af mulig fremtidig konfrontation med Israel.

Ifølge rapporten er antallet af militærbaser og udposter af pro-iranske militser og Hizbollah i Syd-Syrien vokset fra 40 til 88 i 2018-2021. Ifølge rapporten er fungerer flere af Syriens militære baser også som logistikstøtte for de pro-iranske militser i landet. I så fald modstrider det tidligre påstande om at Iran neddrosler sin aktivitet i Syrien – læs HER, grundet de mange israelske luftangreb i landet.

Derudover inkluderer rapporten også information om at der i militserne er krigere fra Afghanistan, Pakistan, Irak og Libanon. Kommandoen består angiveligt af medlemmer fra den iranske revolutionsgarde forklædt som milits eller syriske officerer.

Der er i hovedtræk to rækker af militærbaser: Den ene række er lokaliseret tæt på den israelske grænse. Den anden række ligger længere væk og bruges til forsyninger og affyring af raketter og artilleri mod fronten.

Israel har udtalt at iransk tilstedeværelse ved landets nordlige grænse er en rød linje – læs HER. Derfor har Israel i løbet af de seneste år gennemført flere hundrede luftangreb mod iranske mål og iransk-støttet militser i Syrien – læs HER.

Israelske soldater og artilleri tæt på grænsen med Syrien ved Golan-højderne. (Foto: Basel Awidat/Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!