Rapport: Iran har fordoblet sine styrker langs grænsen mod Israel siden 2018

Iran og pro-iranske militser kontrollerer nu 88 militærbaser i Syrien.
Gammel israelsk kamvogn ser ned på den syriske by Quneitra fra Galonhøjderne. (Foto: Hadas Parush/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Iransk tilstedeværelse langs den syrisk-israelske grænse er et kendt faktum, nu slår ny rapport fast at Irans tilstedeværelse langs Israels nordlige grænse er langt større end hidtil antaget.

Rapporten er udgivet af instituttet Jusoor for Studies i Istanbul med tætte bånd til den syriske opposition af præsident Bashar al-Assads regime, skriver den israelske avis Israel Hayom.

I 2018 blev Rusland, USA, Jordan og Israel enige om at arbejde for at reducere iransk tilstedeværelse ved Golan-højderne, ifølge rapporten er iransk tilstedeværelse i Syd-Syrien mere end fordoblet siden 2018. De er udplaceret i forberedelsen af mulig fremtidig konfrontation med Israel.

Ifølge rapporten er antallet af militærbaser og udposter af pro-iranske militser og Hizbollah i Syd-Syrien vokset fra 40 til 88 i 2018-2021. Ifølge rapporten er fungerer flere af Syriens militære baser også som logistikstøtte for de pro-iranske militser i landet. I så fald modstrider det tidligre påstande om at Iran neddrosler sin aktivitet i Syrien – læs HER, grundet de mange israelske luftangreb i landet.

Derudover inkluderer rapporten også information om at der i militserne er krigere fra Afghanistan, Pakistan, Irak og Libanon. Kommandoen består angiveligt af medlemmer fra den iranske revolutionsgarde forklædt som milits eller syriske officerer.

Der er i hovedtræk to rækker af militærbaser: Den ene række er lokaliseret tæt på den israelske grænse. Den anden række ligger længere væk og bruges til forsyninger og affyring af raketter og artilleri mod fronten.

Israel har udtalt at iransk tilstedeværelse ved landets nordlige grænse er en rød linje – læs HER. Derfor har Israel i løbet af de seneste år gennemført flere hundrede luftangreb mod iranske mål og iransk-støttet militser i Syrien – læs HER.

Israelske soldater og artilleri tæt på grænsen med Syrien ved Golan-højderne. (Foto: Basel Awidat/Flash90)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTerrorgruppen Hamas nægter at diskutere frigivelse af israelske fanger
Næste artikelBrandterroren fra Gaza er tilbage igen – IDF har angrebet Hamas-mål
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise