Syrien: Israel har gennemført et kraftigt luftangreb

Det israelske forsvar står angiveligt bag omfattende angreb mod iranske mål.
Israelske jagerfly har i nat gennemført flere angreb mod iranske mål i Syrien. (Illustrationsfoto: US Department of Defense)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel har natten til onsdag 13. januar gennemført et omfattende luftangreb mod en række mål i Syrien tæt på grænsen til Irak, ifølge syriske medier. Det er et område med stor iransk militær tilstedeværelse, som antages at blive brugt af Teheran til at flytte våben rundt i regionen, skriver avisen Times of Israel.

Angrebet, som angiveligt var rettet mod mere end 15 iranske anlæg, er det fjerde rapporteret angreb gennemført af Israel mod iranske mål i Syrien i løbet af de seneste to uger. Det er en betydelig stigning i forhold til den normale frekvens af den slags angreb.

Ifølge det statslige syriske nyhedsbureau SANA var angrebet rettet mod mål i Boukamal og Deir Ezzor i det østlige Syrien, hvor der er mange iransk-støttede militser. Selv om der tidligere er blevet rapporteret om angreb i området, er det uvanligt med israelske angreb ved grænsen mellem Syrien og Irak grundet udfordringerne med at gennemføre et angreb så langt væk fra Israel. Det er sandsynligvis også grunden til det store antal mål i forbindelse med angrebet.

En amerikansk efterretningskilde med kendskab til angrebet siger til AP at angrebet var baseret på efterretninger fra USA. USAs udenrigsminister Mike Pompeo blev for øvrigt for nyligt observeret i møde med Mossad-chef Yossi Cohen.

Målene for nattens angreb var et lager i Syrien som blev brugt til at opbevare og producere iranske våben. Den britisk-baserede Syrian Observatory for Human Rights, en syrisk oppositionsorganisation, siger at 18 anlæg blev ramt og 31 krigere blev dræbt i angrebet. Syv af dem var angiveligt syriske soldater, mens resten var tilknyttet Iran.

Det israelske forsvar har ingen kommentar til påstandene om at de står bag angrebet, hvilket stemmer overens med deres politik om hverken at be- eller afkræfte operationer i Syrien, bortset fra angreb som er gengæld efter angreb mod Israel.

Alligevel har IDF anerkendt at de har stået bag mange luftangreb i Syrien for at forhindre Iran i at etablere sig militært i nabolandet. Derudover har de standset våbenleverancer til Hizbollah og andre terrorgrupper som truer Israel – læs mere HER på norsk.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelsk opfindelse gav blind mand synet tilbage
Næste artikelNy rapport: Danmark betaler for FN-skolemateriale som fremmer jihad og sletter Israel fra kortet
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise