Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels tidligere militære efterretningschef bekymret over Kina-Iran aftale

Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif (t.h.) og hans kinesiske kollega Wang Yi underskrev den enorme aftale 27. marts 2021. Aftalen indebærer kinesiske investeringer på 3500 milliarder kroner i Iran. (Foto: Twitter)
- På den ene side er Kina imod at Iran får fingrene i en atombombe, på den anden side gør Kina intet for at stoppe Iran i at få fat i den, siger generalmajor (ret.) Amos Yadlin.

Israel er “bekymret” over strategisk og investeringsaftale netop indgået mellem Kina og Iran, udtaler tidligere leder af Israels militære efterretningsdirektorat Amos Yadlin, skriver avisen Israel Hayom.

Læs MIFFs artikel om aftalen mellem de to lande HER.

Yadlin er tidligere general i det israelske luftvåben og er i dag administrerende direktør ved Tel Aviv Universitet, Institut for Nationale Sikkerhedsstudier (INSS), har fortalt til avisen Yediot Ahronot at aftalen vil omfatte fælles militære manøvrer, forskning, udvikling og efterretningssamarbejde.

– På den ene side er Kina imod at Iran får fingrene i en atombombe, på den anden side gør Kina intet for at stoppe Iran i at få fat i den. Iran har brug for den politiske beskyttelse som Kina kan tilbyde ved at udnytte sin magt til at svække det amerikanske pres på Den Islamiske Republik, udtaler generalmajor (ret.) Amos Yadlin.

Yadlin vurdere at Biden-administrationen vil være mere villig til at bøje sig for det aggressive pres fra Beijing end Trump-administrationen var.

– Kineserne forstår, at Biden-administrationen ikke er Trump-administrationen, og det giver dem mulighed for at være meget mere aggressive, tilføjer Yadlin.

I fredags signalerede USA at de vil tage de første skridt til at genindtræde i Iran-atomaftalen fra 2015. Læs mere om atomaftalen HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!