Israels tidligere militære efterretningschef bekymret over Kina-Iran aftale

- På den ene side er Kina imod at Iran får fingrene i en atombombe, på den anden side gør Kina intet for at stoppe Iran i at få fat i den, siger generalmajor (ret.) Amos Yadlin.
Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif (t.h.) og hans kinesiske kollega Wang Yi underskrev den enorme aftale 27. marts 2021. Aftalen indebærer kinesiske investeringer på 3500 milliarder kroner i Iran. (Foto: Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Israel er “bekymret” over strategisk og investeringsaftale netop indgået mellem Kina og Iran, udtaler tidligere leder af Israels militære efterretningsdirektorat Amos Yadlin, skriver avisen Israel Hayom.

Læs MIFFs artikel om aftalen mellem de to lande HER.

Yadlin er tidligere general i det israelske luftvåben og er i dag administrerende direktør ved Tel Aviv Universitet, Institut for Nationale Sikkerhedsstudier (INSS), har fortalt til avisen Yediot Ahronot at aftalen vil omfatte fælles militære manøvrer, forskning, udvikling og efterretningssamarbejde.

– På den ene side er Kina imod at Iran får fingrene i en atombombe, på den anden side gør Kina intet for at stoppe Iran i at få fat i den. Iran har brug for den politiske beskyttelse som Kina kan tilbyde ved at udnytte sin magt til at svække det amerikanske pres på Den Islamiske Republik, udtaler generalmajor (ret.) Amos Yadlin.

Yadlin vurdere at Biden-administrationen vil være mere villig til at bøje sig for det aggressive pres fra Beijing end Trump-administrationen var.

– Kineserne forstår, at Biden-administrationen ikke er Trump-administrationen, og det giver dem mulighed for at være meget mere aggressive, tilføjer Yadlin.

I fredags signalerede USA at de vil tage de første skridt til at genindtræde i Iran-atomaftalen fra 2015. Læs mere om atomaftalen HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise