Iran og Kina har underskrevet gigantisk aftale

Aftalen indebærer blandt andet at Kina investerer 3500 milliarder kroner i Iran.
Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif (t.h.) og hans kinesiske kollega Wang Yi underskrev den enorme aftale 27. marts 2021. Aftalen indebærer kinesiske investeringer på 3500 milliarder kroner i Iran. (Foto: Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Iran og Kina har underskrevet 25-årig strategisk samarbejdsaftale som svækker USAs sanktioner mod det iranske regime.

Aftalen dækker en række økonomiske aktiviteter som olie og minedrift, men åbner også op for satsning på industri i Iran og samarbejde inden for transport og landbrug, ifølge rapporter i iranske statslige medier.

Der er ikke kommet flere detaljer frem om aftalen da den blev underskrevet af Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif og den kinesiske udenrigsminister Wang Yi, skriver nettavisen Times of Israel.

Ifølge New York Times vil Kina investere omkring 3500 milliarder kroner i Iran i bytte for olie som en del af aftalen. De to lande vil også styrke militærsamarbejdet, med fælles militærøvelser og deling af efterretning.

Begge lande deltog i fælles marineøvelse med Rusland i det nordlige Indiahav i 2019. Øget turisme og kulturudveksling mellem landene er også en del af aftalen. Det er i år 50 år siden Kina og Iran etablerede diplomatiske forbindelser.

Kina er nu Irans største handelspartner og indkøber af iransk olie.

Den nye aftale mellem Kina og Iran vil gøre det vanskeligere for USA i eventuelle forhandlinger om atomaftalen. USA vil blandt andet have at Iran begrænser sit raketprogram og sine destabiliserende aktiviteter i regionen for at genindtræde i aftalen. Iran på sin side afviser nye forhandlinger og kræver at USA løfter de økonomiske sanktioner mod landet.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise