– Det viser at Biden ikke er Obama

Israel bør være meget tilfreds med et amerikansk angreb mod iranske mål i Syrien.
To amerikanske F-22 Raptors flyver over Syrien den 2. februar 2018. (Illustrationsfoto: US Air Force/Colton Elliott)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel er meget tilfreds med amerikanske luftangreb mod iransk-støttet militser ved den syrisk-irakiske grænse, siger israelske embedsmænd til Walla News. Israel ser på angrebene som et positivt signal om den nye administrations holdning til Iran og mener at det vil sende besked til Teheran om at beherske sig selv og deres allierede i regionen, skriver avisen Times of Israel.

I januar gennemførte Israel selv et større luftangreb i samme område – læs mere HER.

Israel har længe været bekymret for stigende iransk tilstedeværelse i Mellemøsten og har flere gange delt bekymringen med amerikanerne. Israelsk embedsmand udtaler til Walla News at de amerikanske angreb viser at Joe Biden fører en anden politik overfor Iran end Barack Obama gjorde.

– Iranerne regnede ikke med at Biden ikke er Obama. De forstod ikke at hvis de fortsatte med at fejle, ville de ende med at blive straffet, udtaler den israelske embedsmand.

Mens Obama frygtede at konfrontere Iran for ikke at spolere atomaftalen, viser Biden at han vil beskytte amerikansk personel i Irak.

Angrebet var en gengældelse for et rakettangreb mod en militærbase i Irak i februar. En civilperson ble dræbt, en amerikansk soldat og flere koalitionssoldater ble såret under rakettangreb i samme område som nu er blevet bombet.

– Operationen sender en entydig besked: Præsident Biden vil handle for at beskytte amerikansk personel og deres koalitionspartnere, siger John Kirby, talsmand for det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

Det var det første militære angreb beordret af Biden-administrationen. USA advarede angiveligt Israel inden angrebet. Israel og USA advarer hinanden inden de gennemfører angreb som kan påvirke deres operationer.

Ifølge oppositionelle kilder er 22 militssoldater angiveligt blevet dræbt under det amerikanske luftangreb. (Foto: Twitter)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPolitiken dæmoniserer igen Israel uden faktatjek
Næste artikelEnhedslistens Corona-ordfører hopper med på grundløse vaccine-anklager mod Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise