Råber “død over Israel” i klasselokalet

Skolebøgerne i den islamiske republik Iran er mere antisemitiske end nogensinde.
Iranske skoleelever indoktrineres til at hade Israel, USA og jøder gennem officielt skolepensum. (Foto: Illustrasjonsfoto)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Iranske skoleelever eksponeres for antisemitisme, had og opildning til vold mod USA, Israel og det jødiske folk, ifølge rapport udgivet af Anti-Defamation League (ADL) i forbindelse med 42. årsmarkeringen for den islamiske revolution i Iran.

«Fra at dæmonisere jøder i undervisningen om oldtiden til at hylde antisemitiske terrorister så sent som i 2020, er Teherans nuværende skolepensum fuldt af statsstøttet had», står der i rapporten publiceret af ADL – læs mere HER.

Rapporten er baseret på en omfattende undersøgelse af officielle iranske skolebøger. Den viser også at eleverne i iranske klasseværelser råber «død over Israel», som bliver præsenteret som et illegitimt regime som skal ødelægges.

I uddannelsesmaterialet hævdes det at jøderne har forsøgt at ødelægge islam siden oprettelsen, forfalsket islamiske tekster og at de var hurtige til at bruge vold for at opnå deres mål. En af påstandene er at volden udføres af frimurere.

Rapporten, som bygger på data indsamlet over en femårigperiode, viser at iranske elever lære at amerikanske økonomiske sanktioner mod Iran er en del af en «satanistisk plan» for at udrydde den muslimske religion.

En ung dreng holder et flad med teksten «død over Israel» i iransk skolebog. Under billedet står der at muslimerne i verden skal forene sig for at udslette Israel fuldstændigt. Det er blot et af mange eksempler i iranske skolebøger. (Foto: ADL)

Iranske atomforskere hyldes også som helte i iranske skolebøger.

Forfatteren af rapporten, dr. David Weinberg i ADL, skriver at i der i de nyeste iranske skolebøger også er konspirationsteorier om at vestlige medier overdriver faren ved Corona for at svække ayatollah-regimet.

«Mens nogle læreplaner i regionen begynder at blive bedre, med mindre opildning og mere opmuntring til tolerance, er Teherans pædagogik mere antisemitisk, voldelig og militaristisk end nogensinde», skriver Weinberg.

Jonathan Greenblatt, leder af ADL, konkluderer rapporten således:

«Det er ingen hemmelighed at det iranske regime fortsætter med at promovere ekstremisme og terror og at de bespiser deres befolkning med et jævnligt indhold av antisemitisk og anti-amerikansk propaganda. Iranske skolebøger viser hvor dybt indgroet den officielle kampagne af oplæring i had er blevet i samfundet, og hvordan den iranske ungdom påvirkes af det fremmedfjendtlige og dehumaniserende budskab», skriver han.

Antisemitiske iranske skolebøger findes også i skoler i Sverige:

Antisemitiske bøger i svenske skoler

Læs: Bøgerne skildrer Israel som “satan” og opmuntrer til kamp mod jøderne.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIDF: – Hamas og PIJ har opbygget stort våbenarsenal
Næste artikelEr langsigtet aftale med Gaza mulig?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise