Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Råber “død over Israel” i klasselokalet

Iranske skoleelever indoktrineres til at hade Israel, USA og jøder gennem officielt skolepensum. (Foto: Illustrasjonsfoto)
Skolebøgerne i den islamiske republik Iran er mere antisemitiske end nogensinde.

Iranske skoleelever eksponeres for antisemitisme, had og opildning til vold mod USA, Israel og det jødiske folk, ifølge rapport udgivet af Anti-Defamation League (ADL) i forbindelse med 42. årsmarkeringen for den islamiske revolution i Iran.

«Fra at dæmonisere jøder i undervisningen om oldtiden til at hylde antisemitiske terrorister så sent som i 2020, er Teherans nuværende skolepensum fuldt af statsstøttet had», står der i rapporten publiceret af ADL – læs mere HER.

Rapporten er baseret på en omfattende undersøgelse af officielle iranske skolebøger. Den viser også at eleverne i iranske klasseværelser råber «død over Israel», som bliver præsenteret som et illegitimt regime som skal ødelægges.

I uddannelsesmaterialet hævdes det at jøderne har forsøgt at ødelægge islam siden oprettelsen, forfalsket islamiske tekster og at de var hurtige til at bruge vold for at opnå deres mål. En af påstandene er at volden udføres af frimurere.

Rapporten, som bygger på data indsamlet over en femårigperiode, viser at iranske elever lære at amerikanske økonomiske sanktioner mod Iran er en del af en «satanistisk plan» for at udrydde den muslimske religion.

En ung dreng holder et flad med teksten «død over Israel» i iransk skolebog. Under billedet står der at muslimerne i verden skal forene sig for at udslette Israel fuldstændigt. Det er blot et af mange eksempler i iranske skolebøger. (Foto: ADL)

Iranske atomforskere hyldes også som helte i iranske skolebøger.

Forfatteren af rapporten, dr. David Weinberg i ADL, skriver at i der i de nyeste iranske skolebøger også er konspirationsteorier om at vestlige medier overdriver faren ved Corona for at svække ayatollah-regimet.

«Mens nogle læreplaner i regionen begynder at blive bedre, med mindre opildning og mere opmuntring til tolerance, er Teherans pædagogik mere antisemitisk, voldelig og militaristisk end nogensinde», skriver Weinberg.

Jonathan Greenblatt, leder af ADL, konkluderer rapporten således:

«Det er ingen hemmelighed at det iranske regime fortsætter med at promovere ekstremisme og terror og at de bespiser deres befolkning med et jævnligt indhold av antisemitisk og anti-amerikansk propaganda. Iranske skolebøger viser hvor dybt indgroet den officielle kampagne af oplæring i had er blevet i samfundet, og hvordan den iranske ungdom påvirkes af det fremmedfjendtlige og dehumaniserende budskab», skriver han.

Antisemitiske iranske skolebøger findes også i skoler i Sverige:

Antisemitiske bøger i svenske skoler

Læs: Bøgerne skildrer Israel som “satan” og opmuntrer til kamp mod jøderne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem