General Abolfazl Shekarchi truer med at jævne Haifa og Tel Aviv med jorden hvis Israel angriber Iran. (Foto: Skjermdump)

– Vi vil jævne Tel Aviv med jorden hvis Israel begår den mindste fejl

Iran truer med at udslette israelske byer hvis Israel angriber deres atomanlæg.

Den iranske hærs talsmand, brigadegeneral Abolfazl Shekarchi, advarer Israel om at «den mindste fejl» fra Israel vil få den islamiske republik til at «jævne Haifa og Tel Aviv med jorden», skriver avisen Israel Hayom.

– Hvis vi får mistanke om den mindste fejl fra det zionistiske regime mod den islamiske republik, vil vi både angribe missilbaserne, som ifølge dem kan ramme Iran, og på kortest mulig tid vil vi jævne Haifa og Tel Aviv med jorden, siger Shekarchi til det halvstatslige iranske nyhedsbureau Tasnim News.

Ifølge Shekarchi er Israel «endnu ikke klar over» Irans militære evner.

Udtalelsen kommer efter Aviv Kochavi som er leder af det israelske forsvar, udtalte at IDF havde beredskabsplaner for et angreb mod Irans atomprogram hvis det skulle blive nødvendigt. Kochavi advarede samtidig Biden-administrationen mod om at genindtræde i atomaftalen.

Kochavi sagde også at atomaftalen var en dårlig aftale selv med forbedringer. Han mener at det er en uacceptabel trussel at tillade Iran at fortsætte med deres kernefysiske program og at det vil føre til et atomkapløb i regionen.

Også premierminister Benjamin Netanyahu advarer den islamiske republik.

– Jeg vil understrege at min politik er klar: Vi vil ikke tillade at Iran bevæbner sig med atomvåben. Jeg siger det både til vores fjender og vores venner. At sørge for vores befolknings tryghed er vores vigtigste opgave, udtaler Netanyahu.

Iran beriger uran med en renhed på 20 procent – det er langt højere end det tilladte jf atomaftalen som er indgået med flere verdensmagter. En renhed på 20 procent betyder reelt at Iran kun er et kort teknisk skridt fra en renhed på 90 procent som bruges i atomvåben.

– Her er beviset for at Iran har planer om atomvåben – læs HER på norsk og: – Iran udgør stigende trussel for Israel og Golfstaterne – læs HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp