Iran lover voldsom reaktion på eksplosion ved atomanlæg angiveligt udført af Israel

- Hvis et regime eller en regering står bag eksplosionen ved atomanlægget i Natanz, vil Iran reagere beslutsomt, udtalte talsmanden for det iranske udenrigsministerium.
Talsmand for det iranske udenrigsministerium Seyed Abbas Mousavi har advaret om voldsom iransk reaktion på eksplosion ved atomanlæg i Natanz. (Foto: @Allio_De_Corato)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Talsmanden for det iranske udenrigsministerium Seyed Abbas Mousavi advarede mandag om at ethvert land, der måtte stå bag sidste uges eksplosion ved atomanlægget i Natanz må forvente voldsom iransk gengældelse, det skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge avisen New York Times er serien af eksplosioner i Iran over de seneste uger en del af en israelsk-amerikansk strategi om “korte og hemmelige angreb som sigter mod at fjerne de mest prominente generaler fra den islamiske revolutionsgarde og sørge at for Irans aktiviteter i deres atomanlæg sættes tilbage.” Læs MIFFs artikel om eksplosionen ved atomanlægget i Natanz her.

Iran bekræftede i sidste uge at en beskadiget bygning ved atomanlægget i Natanz blev brugt til at samle nye centrifuger, ifølge Irans statsstyrede IRNA nyhedsbureau.

Iranske embedsmænd havde tidligere forsøgt at bagatellisere branden og kaldte den for en “hændelse”, der havde berørt et “industrielt skur.” Imidlertid viste et frigivet foto og video udsendt af iransk stats-tv, at en to-etagers ejendom var skadet af brand.

Iranske embedsmænd har udtalt at de mistænker “Irans fjender” for at stå bag angrebet på Natanz, men har endnu ikke beskyldt Israel officielt.

– Efter en undersøgelse vil en fuld rapport blive præsenteret og derefter vil vi tage de nødvendige skridt, alt efter hvad undersøgelsen vil konkluderer, advarede Mousavi mandag uden at nævne Israel eller USA.

Israels forsvarsminister Benny Gantz udtalte i sidste uge at ikke alt hvad der sker i Iran nødvendigvis har noget med Israel at gøre.

– Hvis et regime eller en regering står bag eksplosionen ved atomanlægget i Natanz, vil Iran reagere beslutsomt, understregede Mousavi.

Mousavi nævnte også årsdagen for atomaftalen Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) i denne uge. “Efter 13 år med intensive internationale forhandlinger landede vi en aftale om det iranske atomprogram i Wien den 14. juli 2015. En uge senere blev JCPOA godkendt af resolution 2231”.

– På grund af præsidentvalget i USA mener Trump-administrationen af ødelæggelse af ​​JCPOA er til deres fordel, sagde Mousavi.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHouthierne foretager etnisk udrensning af de sidste jøder i Yemen
Næste artikelEU og Danmark har i årevis givet millioner til ulovlige PA-byggerier i Område C på Vestbredden
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise