Search
Talsmand for det iranske udenrigsministerium Seyed Abbas Mousavi har advaret om voldsom iransk reaktion på eksplosion ved atomanlæg i Natanz. (Foto: @Allio_De_Corato)

Iran lover voldsom reaktion på eksplosion ved atomanlæg angiveligt udført af Israel

- Hvis et regime eller en regering står bag eksplosionen ved atomanlægget i Natanz, vil Iran reagere beslutsomt, udtalte talsmanden for det iranske udenrigsministerium.

Talsmanden for det iranske udenrigsministerium Seyed Abbas Mousavi advarede mandag om at ethvert land, der måtte stå bag sidste uges eksplosion ved atomanlægget i Natanz må forvente voldsom iransk gengældelse, det skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge avisen New York Times er serien af eksplosioner i Iran over de seneste uger en del af en israelsk-amerikansk strategi om “korte og hemmelige angreb som sigter mod at fjerne de mest prominente generaler fra den islamiske revolutionsgarde og sørge at for Irans aktiviteter i deres atomanlæg sættes tilbage.” Læs MIFFs artikel om eksplosionen ved atomanlægget i Natanz her.

Iran bekræftede i sidste uge at en beskadiget bygning ved atomanlægget i Natanz blev brugt til at samle nye centrifuger, ifølge Irans statsstyrede IRNA nyhedsbureau.

Iranske embedsmænd havde tidligere forsøgt at bagatellisere branden og kaldte den for en “hændelse”, der havde berørt et “industrielt skur.” Imidlertid viste et frigivet foto og video udsendt af iransk stats-tv, at en to-etagers ejendom var skadet af brand.

Iranske embedsmænd har udtalt at de mistænker “Irans fjender” for at stå bag angrebet på Natanz, men har endnu ikke beskyldt Israel officielt.

– Efter en undersøgelse vil en fuld rapport blive præsenteret og derefter vil vi tage de nødvendige skridt, alt efter hvad undersøgelsen vil konkluderer, advarede Mousavi mandag uden at nævne Israel eller USA.

Israels forsvarsminister Benny Gantz udtalte i sidste uge at ikke alt hvad der sker i Iran nødvendigvis har noget med Israel at gøre.

– Hvis et regime eller en regering står bag eksplosionen ved atomanlægget i Natanz, vil Iran reagere beslutsomt, understregede Mousavi.

Mousavi nævnte også årsdagen for atomaftalen Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) i denne uge. “Efter 13 år med intensive internationale forhandlinger landede vi en aftale om det iranske atomprogram i Wien den 14. juli 2015. En uge senere blev JCPOA godkendt af resolution 2231”.

– På grund af præsidentvalget i USA mener Trump-administrationen af ødelæggelse af ​​JCPOA er til deres fordel, sagde Mousavi.

https://twitter.com/Mushtaq_Ali_1/status/1282214501576667136

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp