Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Israel bag cyberangreb mod den iranske havn

Ifølge avisen Washington Post stod Israel bag et cyberangreb mod den iranske havn i Shahid Rajaee. (Foto: IPMO)
Angrebet skal være hævn for det iranske cyberangreb mod Israels vandforsyning.

Israel har gennemført et sofistikeret cyberangreb mod et iransk havneanlæg, som skal have forårsaget stor kaos, skriver Washington Post. Angrebet er tilsyneladende hævn for Irans forsøg på at angribe Israels vandinfrastruktur.

Den 9. maj oplevede den travle havn Shahid Rajaee en brat og uforklarlig stop i driften. Avisen, som citerer udenlandske og amerikanske tjenestemænd, skriver at det sandsynligvis var Israel som stod bag cyberangrebet.

Datamaskinerne som regulerer flåden af fartøjer, lastbiler og varer brød alle ned på samme tid, det førte til meget lange køer ind til havnen både på land og til vands. Satelitebilleder fra havnen taget flere dage senere viste at der fortsat var meget lange køer og skibe som ventede på at få læsset deres varer af og på.

Iran erkendte senere at en ukendt udenlandsk hacker i en kortere periode havde formået at frakoble havnens datamaskiner, men ville ikke erkende hvor store problemer det havde ført til. Havnen som blev udsat for cyberangrebet blev for nylig konstrueret ved den iranske byen Bandar Abbas ved Hormuzstrædet.

Der er ikke kommet en officiel israelsk kommentar på cyberangrebet.

Det iranske cyberangreb mod Israels vandforsyningsinfratruktur skete i slutningen af april. Angrebet blev standset og førte kun til mindre skader, men at angribe civil infrastruktur ses som overskridelse af en rød linje.

– Det var et angreb som strider mod alle krigens regler. Selv ikke fra iranerne havde vi forventet noget som det, siger en anonym israelsk kilde.

Washington Post skriver at israelerne angiveligt blev forfærdet over iranernes angreb. Det skal også være årsagen til gengældelsen mod den iranske havn.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem