– Israel bag cyberangreb mod den iranske havn

Angrebet skal være hævn for det iranske cyberangreb mod Israels vandforsyning.
Ifølge avisen Washington Post stod Israel bag et cyberangreb mod den iranske havn i Shahid Rajaee. (Foto: IPMO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel har gennemført et sofistikeret cyberangreb mod et iransk havneanlæg, som skal have forårsaget stor kaos, skriver Washington Post. Angrebet er tilsyneladende hævn for Irans forsøg på at angribe Israels vandinfrastruktur.

Den 9. maj oplevede den travle havn Shahid Rajaee en brat og uforklarlig stop i driften. Avisen, som citerer udenlandske og amerikanske tjenestemænd, skriver at det sandsynligvis var Israel som stod bag cyberangrebet.

Datamaskinerne som regulerer flåden af fartøjer, lastbiler og varer brød alle ned på samme tid, det førte til meget lange køer ind til havnen både på land og til vands. Satelitebilleder fra havnen taget flere dage senere viste at der fortsat var meget lange køer og skibe som ventede på at få læsset deres varer af og på.

Iran erkendte senere at en ukendt udenlandsk hacker i en kortere periode havde formået at frakoble havnens datamaskiner, men ville ikke erkende hvor store problemer det havde ført til. Havnen som blev udsat for cyberangrebet blev for nylig konstrueret ved den iranske byen Bandar Abbas ved Hormuzstrædet.

Der er ikke kommet en officiel israelsk kommentar på cyberangrebet.

Det iranske cyberangreb mod Israels vandforsyningsinfratruktur skete i slutningen af april. Angrebet blev standset og førte kun til mindre skader, men at angribe civil infrastruktur ses som overskridelse af en rød linje.

– Det var et angreb som strider mod alle krigens regler. Selv ikke fra iranerne havde vi forventet noget som det, siger en anonym israelsk kilde.

Washington Post skriver at israelerne angiveligt blev forfærdet over iranernes angreb. Det skal også være årsagen til gengældelsen mod den iranske havn.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSådan kommer du ind i MIFFs Zoom-møder
Næste artikelNu kommer der israelsk teknologi i Porsche
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise