Iran truer med at det næste mål er Israel

Efter angrebet på amerikanske baser i Irak siger Iran at de næste mål er Haifa og Dubai.

Iran affyrede flere missiler mod amerikanske militærbaser i Irak onsdag. Nu truer de Israel. (Foto: Skærmdump)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Natten til onsdag den 8. januar affyrede den iranske revolutionær garde 15 raketter mod militærbaser i Irak, hvor amerikanske soldater befinder sig. Angrebet var en hævn for drabet på den iranske general Qasem Soleimani i Bagdad den 3. januar. Ti af raketterne har ramt basen Ain al-Asad og en raket har ramt basen i Irbil. Fire nåede ikke deres mål, skriver Israel Hayom.

Der er omkring 1.500 amerikanske og allierede styrker – heriblandt ca. 70 norske soldater i Ain al-Asad basen. En talsperson for det danske forsvar har udtalt at ingen danske soldater er kommet til skade ved angrebet mod basen, skriver Information. Styrkerne blev angiveligt advaret om angrebet på forhånd. Efter angrebet erklærede iransk stats-tv, at mindst 80 amerikanere var blevet dræbt, men det er blevet tilbagevist af flere kilder. CNN skriver, at der ikke blev rapporteret om tilskadekommende blandt de amerikanske soldater og deres allierede.

Kort efter angrebet skrev den amerikanske præsident Donald Trump på Twitter at alt er ok blandt soldaterne og at de arbejder på at få et overblik over skadeomfanget. Han har annonceret en pressekonference onsdag morgen amerikansk tid.

Den iranske udenrigsminister Javad Zarif skrev også på Twitter for at sprede sit budskab. Han skriver at angrebet mod de militære baser i Irak var selvforsvar. Han skriver endvidere at de ikke ønsker en eskalering af situationen eller krig.

Samtidig truer den iranske revolutionærgarde med at angribe amerikanske allierede i Mellemøsten – også Israel, hvis USA gengælder nattens angreb. De nævner den israelske by Haifa og Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

-Iran truer med at hvis der vil ske en gengældelse over de to angreb, så vil de affyre en tredje bølge som vil ødelægge Dubai og Haifa, sagde Ali Arouzi, Teherans bureauchef til den amerikanske nyhedskanal NBC.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu advarer klart og tydeligt Iran mod at angribe Israel som svar på USA’s drab på Qasem Soleimani.

-Vi står op mod dem der vil dræbe os. Vi har beslutsomhed og styrke. Den der forsøger at angribe os vil lide et knusende nederlag.

Tidligere artikelAuschwitz nåede ny rekord i 2019 med over 2 millioner besøgende
Næste artikelDanmark bør lægge pres på PA for at afvikle deres belønningssystem til dømte terrorister
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.