Letnes undskylder “dårligt ordvalg” men fortsætter med at angribe Israel

Fastholder, at “Iran aldrig har angrebet nogen”.

Per Sandbergs iranske-norske samlever Bahareh Letnes dæmoniserede Israel på norske TV2 nyhedskanal søndag den 22. september. (Skærmbillede fra TV2)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Per Sandbergs iranske-norske samlever Bahareh Letnes dæmoniserede Israel på norske TV2 nyhedskanal søndag den 22. september. “Mellemøsten er et område for muslimer” og “Israel står bag de fleste problemer i Mellemøsten” var blandt udsagnene. MIFF slagtede Letnes’ udsagn i artikel og direkte udsendelse. Vi påpegede også, med en række eksempler fra iranske skolebøger, at Bahareh Letnes er et ægte barn af den islamiske revolution.

Letnes udsagn har tiltrukket ekstremt lidt opmærksomhed i norske medier. Men den 24. september gengiver Nettavisen kritik fra Vebjørn Selbekk, Ervin Kohn og Israels ambassadør Alon Roth. Her kommer Letnes også med en “beklagelse” for “dårligt ordvalg”.

-Jeg har registreret, at mange har reageret på mine udsagn på TV 2 søndag den 22. september. Jeg har en dyb forståelse for de skarpe reaktioner, der kom, og med dette beklager jeg kraftigt mine udsagn vedrørende “Mellemøsten er for muslimer”. Det er ingen undskyldning, men mit ordvalg var helt forkert, skriver hun til Nettavisen.

Alligevel fortsætter hun med at undskylde Iran.

-Iran har aldrig angrebet nogen, og vil aldrig bruge militær styrke uden selv at blive angrebet. Iran er ved at blive, og er blevet stemplet som en terrorstat, aggressiv og konfliktskabende. Dette er jeg helt og aldeles uenig i.

Og hun fyrer løs mod Israel.

-Der er fremsat trusler om udslettelse af Iran fra en række aktører, Israel har produceret konspirationsteorier på rad og række imod Iran. Israel har angrebet såkaldte “iranske mål” i Syrien i flere år. At Israel fremstår som en “fredsdue” er for mig helt latterligt. At Israel er en drivkraft til at sværte/angribe og holde Iran nede er ingen overdrivelse. Og nu i en alliance med USA og Saudi-Arabien.

  • Hvad synes du om Letnes beklagelse? Nettavisen skriver i overskriften, at hun ligger fladt ned. Enig? – Skriv din mening i kommentarfeltet.
Tidligere artikelFacebook-side lukket efter protestkampagne mod Fatahs hyldest af terrorister
Næste artikelNetanyahu er blevet bedt om at danne regering
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.