Israel vært for første forum om cybertrusler og anti-terrorisme

Forsvarsministre fra 17 lande skal til konference i Jerusalem vedrørende tilskyndelse til terrorisme, cybertrusler, og antiterrorisme. Det israelske politi ønsker både at dele viden og lære fra andre,” siger sikkerhedsminister Gilad Erdan.

Illustrationsbillede: Israels CyberForsvar
Illustrationsbillede: Israels CyberForsvar (kilde: politets talsmand - 2018 - via "Israel and Stuff"
De sidste ti år er MIFF i Norge vokset fra under 2.000 til næsten 11.000 medlemmer. Såfremt Israel-vennerne i Danmark samler sig på samme måde, kan vi opbygge en organisation, som ikke mindst via hjemmeside og sociale medier afslører løgn og dæmonisering, bringer sidste nyt om Israel og giver israelske perspektiver.
Bliv medlem af MIFF Danmark nu

Top sikkerhedsdirektører og -embedsmænd fra hele verden deltager i det første globale forum om tilskyndelse til terror, cybertrusler, og antiterrorisme, en tre-dages conference, som afholdes 12.-14. juli i Jerusalem. Der er tale om et initiativ fremsat af den isralske sikkerhedsminister Gilad Erdan. Deltagere fra Israel er bl.a. præsident Reuven ‎Rivlin, statsminister Benjamin Netanyahu samt efterretningstjeneste, politiet og militære embedsmænd. Fra udlandet deltager forsvarsministre fra USA, Canada, Tyskland, Albanien, Rumænien, Azerbaijan, Grækenland, ‎Bulgarien, Rwanda, Ungarn, Georgien, Ghana, Letland, ‎Kroatien, Paraguay, Lithauen  og Serbien.

Symposiet er det første forum af sin slags og har som mål at danne en international koalition mod tilskyndelse til terrorisme og cybertrusler – som del af krigen mod terror. Det blev skabt med forståelsen af, at ligesåvel som terroristorganisationer virker på et internationalt niveau, er der også behov for et samarbejde i krigen mod terror på tværs af landegrænser.  ‎

IDF personalechef (Chief of Staff)  Lt. Gen. Gadi Eizenkot, politikommissær Roni Alsheikh, Mossad direktør Yossi ‎Cohen, Shin Bet direktør Nadav Argaman og andre top sikkerhedsledere forventes at orientere om Israels anti-terrorisme strategier, især med henblik på det voksende globalt fænomen: terrorisme begået at individer uden ordre fra organisationer (”lone wolves” – ”ensomme ulve”).‎

Deltagerne vil også blive indviede i Israels anti-terror teknologier og metoder, inkl.  Bl.a. vil der belyses det unikke og fortløbende samarbejde mellem Israel og Tyskland. De vil også få vist en særlig præsentation af det Israelske politis anti-terror enhed, som vil simulere en gidselsituation.

Israels erfaring på området har gjort det til en global leder inden for anti-terrorisme. Landets success med at slå ned på ”ensomme ulve” i Jerusalem bliver studeret over hele verden, hvilket har fået flere lande til at søge et samarbejde med israelske sikkerhedsstyrker på dette område.

“Staten Israel og det israelske politi er på forkant i krigen mod terror,” sagde Erdan  ‎‎”Vores komplekse vikelighed,  som indebærer at vi uophørligt skal håndtere terrortrusler, har ført til, at Israel har et betydeligt arsenal af anti-terror midler.” ‎

“Israel er blevet en global leder i krigen mod terror, og det israelske politi ønsker bade at dele ud af viden og lære fra andre, “ fortsatte han. “Det faktum, at mange minister har valgt at komme til Israel for at lære af os og samarbejde med os, er ikke uvæsentligt. De ”ensomme ulve”, som ser ud til at handle spontant og [alligevel] systematisk, skader uskyldige mennesker over hele verden, så vi må arbejde sammen om at udrydde terrorisme.

Afholdelse af symposiet i Jerusalem”, sagde han “attesterer den internationale anerkendelse af Israels dygtighed i at bekæmpe terrorisme. ”

Kilder og noter
Oversat fra “Israel to host first global cyber threats, counterterrorism forum“, Israel Hayom 8. juni 2018. På dansk ved Inger Irene Hansen og Ellen Hindkær.
Se også “Luftoverlegenhed som en bro til regional stabilitet – Israel fører i internationalt samarbejde” her på miff.dk den 27. maj 2018.
DEL
Tidligere artikelDet var ikke en økonomisk krise som skabte terrorismen fra Gazastriben
Næste artikelMIFF Danmark søger Internetjournalist
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!