Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Luftoverlegenhed som en bro til regional stabilitet – Israel fører i internationalt samarbejde

Luftvåbensofficerer fra Bulgarien, Indien, Canada,og USA udtaler sig om samarbejde med Israels luftvåben (IAF)
Luftvåbensofficerer fra Bulgarien, Indien, Canada,og USA udtaler sig om samarbejde med Israels luftvåben (IAF) (3 minutter: Kilde IAF på Facebook)
Flere end 20 højtstående officerer fra militæret over hele verden deltog i sidste uge i en tre-dages konference organiseret af det israelske luftvåben (IAF). Konferencen tjente også til fejring af 70 årsdagen for IAF

Israel har længe set sin luftoverlegenhed som et centralt element i sin nationale sikkerhedspolitik, og deltager årligt i internationale konferencer og øvelser.

I sidste uge blev konferencen “International Air Force Commander Convention”afholdt i Israel. Kommandører og senior kommandanter fra over 20 lande deltog i konferencen, som også tjente til at fejre 70 årsdagen for Israels luftvåben (Israeli Air Force – IAF).

Konferencens fokus er “luftoverlegenhed som en bro til regional stabilitet”. Det israelske luftvåbens kommandør, Amikam Norkin, fortæller:

“Vi viser dem direkte Israels unikke størrelse og udfordringerne med at forsvare nationens luftrum”, sagde Norkin. “Sådan viser vi dem de operationelle dilemmaer, vi behandler dagligt … Konferencens hovedemne – luftoverlegenhed – er af særlig betydning i lyset af de øgede spændinger mellem Israel og Iran i Syrien, samt de regionale konflikter generelt. Konferencens timing er blevet strategisk relevant, fordi den giver mulighed for på første hånd at se den aktuelle regionale dynamik.”

Konferencen kommer mindre end to uger efter et stort, men mislykket iransk raketangreb mod israelske militærbaser på Golanhøjderne, som førte til, at israelske jetfly bombarderede snesevis af iranske mål i Syrien samt det syriske luftforsvar. Norkin pointerede også, at det falder sammen med de nuværende bitre kampe på Sinai-halvøen mellem egyptiske styrker, og en afdeling af islamisk stat. Ifølge Norkin, er det israelske luftvåbens fremtrædende magt sammen dets tætte bånd med militære styrker i andre lande “en kilde til stabilitet” i Mellemøsten, hvilket forhindrer spændte situationer i at komme ud af kontrol.

Blandt deltagerene var USA, Det Forenede Kongerige, Frankrig, Indien, Vietnam, Polen, Rumænien, Canada, Finland, Brasilien, Holland, Cypern, Tjekkiet , Kroatien, Italien, Grækenland, Belgien og Østrig. Luftvåbenet nægtede at give en komplet liste over deltagerne, sandsynligvis af hensyn til de lande, som ikke skilter med deres militære bånd til Israel. Israel har længe brugt militæret, især luftvåbenet, som en slags ambassadør til lande, som helst holder deres forhold til den jødiske stat under radaren. Luftvåbenet henviser ofte til dette som “luftdiplomati”. Israelske piloter er somme tider i stand til at gøre, hvad israelske politikere ikke kan. IAF har for eksempel deltaget i flyøvelser med De Forenede Arabiske Emirater og Pakistan, to lande, der ikke formelt anerkender staten Israel.

Kilder og noter
videoen, som blev opslået på Facebook den 25. maj 2018, kan du høre hvad ledere fra følgende luftvåbner mener om samarbejde med Israel og IAF:
Bulgarian Air Force
Armée de l’air
Indian Air Force
Royal Canadian Air Force
U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa
Grundige, detaljerede artikler for de særligt interesserede:
Senior officials from around world in Israel for air force’s largest-ever confab. Representatives from 20 countries to discuss importance of air superiority, security challenges facing Israel in three-day conference. By JUDAH ARI GROSS. Times of Israel, 21 May 2018.
BONDING OVER BOMBERS: INT’L AIR FORCE CONFERENCE KICKS OFF IN HERZLIYA. The conference will include a toast with the IDF’s Chief of Staff and a joint aerial training in the IAF’s Lavi training aircraft. By ANNA AHRONHEIM. Jerusalem Post, 21 May, 2018,
IAF Holds International Air Force Conference
Over 20 air force commanders from around the world arrived in Israel to participate in the International Air Force Commanders Conference commemorating the IAF’s 70th anniversary, where they will discuss international cooperation and regional stability. IsraelDefense 22 May 2018.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem