Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels cyberforsvar er større end Mossad og Shin Bet tilsammen

Illustrationsfoto.
Israel står helt overlegen når det gælder cyberkrigen mod Iran, mener israelsk oberst.

Israels cyberforsvar letter på sløret i artikel i Ha’aretz, 25. september.

Hovedparten af Israels cyberforsvar er samlet i Unit 8200. I dag overstiger antal værnepligtige og ansatte soldater i afdelingen arbeidsstyrken i Mossad og Shin Bet til sammen. Med reservesoldaterne er Unit 8200 større end Israels internationale og interne sikkerhedstjeneste kombineret.

Unit 8200 er vokset stødt i løbet af de seneste to årtier fordi information kombineret med teknologi er blevet vigtigere end information indsamlet af agenter. Det samme gælder hacking af computersystemer som er blevet vigtigere end traditionel aflytning.

Også i cyberspace er Iran Israels største fjende. Iran forsøger hele tiden at angribe Israel på forskellige måder – eksempelvis ved at sbotere Israels vandsystem.

– Det er en gylden regel at fjenden aldrig må undervurderes. Jeg kan sige med sikkerhed at vores evner er meget bedre [end Irans]. I det hele taget er det ikke samme division, ikke engang den samme sport. Indtil videre har Iran ikke formået at udføre en funktionel skade på vores systemer, siger oberst Omer Grossman.

For lederne i Unit 8200 har bevaring af værnepligt i Israel stor betydning. De frygter at stop for værnepæigt vil betyde at landets bedste hackere ikke vil gør tjeneste i afdeligen for i stedet at arbejde på det private arbejdsmarked.

– Vi er afhængige af at de bedste unge fra computer, matematik og robotics-studierne kommer til os eller andre afelinger i militærets efterretning, siger oberst Uri Stav.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!