Her ses israelske soldater under antiterror-aktion i Judæa og Samaria (Vestbredden), 7. september 2022. (Foto: IDF)

IDF har anholdt 25 terrormistænkte

En mistænkt blev skudt og dræbt, da han kastede en bombe mod israelske soldater. Flere hundrede terrormistænkte er blevet anholdt de seneste måneder.

Israels forsvarshær, Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet og Israels politi har anholdt 25 terrormistænkte i større antiterror-aktion i nat i Judæa og Samaria (Vestbredden). Ved en af anholdelserne blev de isralske soldater angrebet af skød og en bombe, skriver Jerusalem Post.

Manden som kastede bomben blev ifølge palæstinensiske medier dræbt. Der er ingen meldinger om sårede israelske soldater.

Antiterror-aktionen skete flere steder i Judæa og Samaria. Israelske soldater blev angrebet af skud flere steder. Mindst en pistol, to M-16, ammunition og omkring 13. 500 kroner mistænkt for at skulle blive brugt til terrorangreb blev konfiskeret.

Byen Jenin ligger i Judæa og Samaria og er under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol, men PA har mistet kontrollen. Jenin er blevet kendt for at være en terrorrede som udklækker mange terrorister – eksempelvis i forbindelse med den seneste terrorbølge, der siden 22. marts er skyllet ind over Israel og har kostet 19 personer livet i flere brutale terrorangreb i flere israelske byer.

Udover optrapning af kampen mod terror i Judæa og Samaria, har Israel også forstræket sikkerhedsbarrieren for at gøre det svære for terrorister og ikke-sikkerhedsgodkendte palæstinensiske medarbejdere at komme udlovligt ind i Israel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp