Eftersøgt terrorist dræbt i skududveksling med israelske soldater i byen Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden). (Foto: Flash90)

Eftersøgt terrorist død i heftig skududveksling med israelske soldater

Terroristen Ibrahim Nablusi har igennem flere år været eftersøgt af Israel.

Terrorist og medlem af en terrorcelle, der flere gange har formået at undgå anholdelse, blev sammen to andre terrorister dræbt under heftig skududveksling med Israels forsvarshær (IDF) i Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden) – 40 blev såret, skriver Times of Israel.

IDF udtaler at de omringede terrorist og leder af al-Aqsa-martyrenes brigaderne i Nablus, Ibrahim Nablusi og heftig skududveksling udviklede sig.

IDF, Israels grænsepoliti og sikkerhedstjenesten Shin Bet udtaler at Nablusi blev dræbt sammen med en anden terrorist. IDF har eftersøgt terrorlederen i flere år.

Israelske soldater brugte skulderaafyret missil mod ejendommen hvor Nablusi gemte sig. Efter IDF gennemsøgte huset og havde sikret sig at det var Nablusi som var blevet dræbt, fandt IDF-soldaterne store mængder eksplosiver og andre våben, udtaler Shin Bet.

Ifølge palæstinensiske sundhedsmyndigheder er 40 personer såret efter skududvekslingerne og de efterfølgende optøjer. Ifølge IDF er ingen israelske soldater blevet såret under anti-terroraktionen. Den 9-årige israelske politihund, Zili blev dræbt af terroristen.

Ibrahim Nablusi fra al-Aqsa-martyrbrigaderne blev dræbt under skududveksling med IDF.

Nablusi var en del af en terrorcelle som stod bag flere skudangreb mod IDF-soldater og israelske civile, udtaler Shin Bet. Terroristen stod også bag skudangreb tidligere på året mod jøder ved Josefs grav udenfor Nablus. Josefs grav er hellig i jødedommen.

Tilbage i februar dræbte IDF-soldater tre medlemmer af terrorcellen i Nablus. Til at starte med, troede man at Nablusi var blandt de dræbte, men så dukkede han op til begravelsen af en af ce dræbte terrorister.

Al-Aqsa-martyrbrigaderne er en koalition af væbnede grupper/terrorgrupper tilknyttet Fatah – partiet bag de palæstinensiske myndigheder (PA) som Danmark og andre donorlande finansierer via deres skatteydere. Sammen med den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), har Al-Aqsa martyrbrigaderne begået flere terrorangreb i Judæa og Samaria (Vestbredden).

PIJ har netop angrebet flere israelske byer med over 1.000 raketter – omkring 20% af raketterne eksploderede i Gaza og dræbte palæstinensere der.

Anti-terroraktionen blev gennemført mindre end to dage efter våbenhvile blev indgået mellem Israel og terrorgruppen PIJ med egyptisk mægling.

Spændingerne har igennem flere måneder været meget høje i Judæa og Samaria. Det skyldes at IDF har optrappet deres anti-terroraktioner og anholdelser af terrorgrupperne der som en konsekvens af den seneste terrorbølge mod Israel som startede 22. marts og har kostet mindst 19 personer livet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp