Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rekordmange beduiner har meldt sig frivilligt til IDF

Her ses en gruppe israelske beduin-soldater i det israelske forsvar (IDF). (Foto: IDF)
Beduinske soldater var blandt andet med til at fange de 6 palæstinensiske terrorister som flygtede fra højsikkerhedsfængsel.

Over 600 beduiner i Israel valgte sidste år at gå ind i frivillig militærtjeneste i det israelske forsvar (IDF). Beduinerne er blandt de minoriteter i Israel som ikke er forpligtet til at aftjene militærtjeneste i IDF. Antallet af frivillige beduinere i IDF har sat ny rekord i forhold til tidligere år, skriver Jerusalem Post.

– Det seneste år har vi set en opadgående trend i rekrutteringen af beduiner til IDF, med mere end 600 som har valgt at melde sig frivilligt, og vi vil arbejde for at øge antallet yderligere, udtaler forsvarsminister Benny Gantz.

Til trods for at israelske beduinere er blandt de mindretal i landet som ikke har tvungen militærtjeneste, som deres jødiske og drusiske medborgere (læs om den drusiske religion HER. Læs om drusere i Israel HER), har IDF de seneste år øget indsatsen for at rekruttere flere beduinske soldater, blandt andet ved besøge beduinske byer og -landsbyer sammen med beduinske soldater for at opmuntre flere unge beduinere til at melde sig til IDF.

– Militærtjeneste og *national tjeneste er noget som vi ikke tager for givet og jeg er glad for at flere og flere medlemmer af det beduinske samfund melder sig til tjeneste, siger forsvarsminister Gantz, som mener at militærtjeneste og national tjeneste er indgangen til det israelske samfund.

*National tjeneste (Sherut Leumi) er et alternativ til almindelig militær tjeneste i den israelske hær.

Israelske beduinere nyder meget høj respekt for deres særlige evne til at finde spor og navigationsevner. Det var blandt andet beduinske IDF-soldater som hjalp til med at lede efter og finde de 6 palæstinensiske terrorister som for nylig flygtede fra højesikkerhedsfængslet Gilboa – læs HER

– Selv i dag hvor vi oplever højteknologisk fremgang er der ikke noget som kan erstatte beduinernes særlige evner, deres kendskab til terrænet og deres erfaring som de har forfinet igennem flere generationer, siger forsvarsminister Gantz.

Majoriteten af de israelske beduinere som vælger at melde sig frivilligt ind i IDF kommer fra beduinsamfund i Nord-Israel.

Abd el-Majid Hidr (Amos Yarkoni) er højst dekoreret israelsk beduin i det israelske forsvar:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem