Rekordmange beduiner har meldt sig frivilligt til IDF

Beduinske soldater var blandt andet med til at fange de 6 palæstinensiske terrorister som flygtede fra højsikkerhedsfængsel.
Her ses en gruppe israelske beduin-soldater i det israelske forsvar (IDF). (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Over 600 beduiner i Israel valgte sidste år at gå ind i frivillig militærtjeneste i det israelske forsvar (IDF). Beduinerne er blandt de minoriteter i Israel som ikke er forpligtet til at aftjene militærtjeneste i IDF. Antallet af frivillige beduinere i IDF har sat ny rekord i forhold til tidligere år, skriver Jerusalem Post.

– Det seneste år har vi set en opadgående trend i rekrutteringen af beduiner til IDF, med mere end 600 som har valgt at melde sig frivilligt, og vi vil arbejde for at øge antallet yderligere, udtaler forsvarsminister Benny Gantz.

Til trods for at israelske beduinere er blandt de mindretal i landet som ikke har tvungen militærtjeneste, som deres jødiske og drusiske medborgere (læs om den drusiske religion HER. Læs om drusere i Israel HER), har IDF de seneste år øget indsatsen for at rekruttere flere beduinske soldater, blandt andet ved besøge beduinske byer og -landsbyer sammen med beduinske soldater for at opmuntre flere unge beduinere til at melde sig til IDF.

– Militærtjeneste og *national tjeneste er noget som vi ikke tager for givet og jeg er glad for at flere og flere medlemmer af det beduinske samfund melder sig til tjeneste, siger forsvarsminister Gantz, som mener at militærtjeneste og national tjeneste er indgangen til det israelske samfund.

*National tjeneste (Sherut Leumi) er et alternativ til almindelig militær tjeneste i den israelske hær.

Israelske beduinere nyder meget høj respekt for deres særlige evne til at finde spor og navigationsevner. Det var blandt andet beduinske IDF-soldater som hjalp til med at lede efter og finde de 6 palæstinensiske terrorister som for nylig flygtede fra højesikkerhedsfængslet Gilboa – læs HER

– Selv i dag hvor vi oplever højteknologisk fremgang er der ikke noget som kan erstatte beduinernes særlige evner, deres kendskab til terrænet og deres erfaring som de har forfinet igennem flere generationer, siger forsvarsminister Gantz.

Majoriteten af de israelske beduinere som vælger at melde sig frivilligt ind i IDF kommer fra beduinsamfund i Nord-Israel.

Abd el-Majid Hidr (Amos Yarkoni) er højst dekoreret israelsk beduin i det israelske forsvar:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDanmark blandt 10 lande som stemte imod FN godkendt Durban-resolution
Næste artikelSe Zoom-seminarer om Israels historie med Christina Toledano Åsbrink
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise