Seks israelske grænsepolitifolk i og fire palæstinensere blev såret under sammenstød. (Foto: Skærmdump)

Seks soldater såret, fire palæstinensere skudt

Seks israelske grænsepolitifolk og fire palæstinensere blev såret i sammenstød ved flygtningelejren Qalandiya på Vestbredden, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Grænsepolitiet opsøgte flygtningelejren i de tidlige morgentimer for at arrestere tre medlemmer af en bande af biltyve som opererer fra flygtningelejren. Grænsepolitiet blev mødt med kraftig modstand fra lokalbefolkningen. Der blev kastet store betonblokke og vaskemaskiner fra hustagene mod politiet.

Ifølge avisen Ha’aretz var det en undercover politioperation som gik galt.

Situationen blev så tilspidset at politifolkene frygtede for deres liv. Derfor så de sig nødsaget til at skyde med skarpt mens de ventede på at blive reddet ud af området af israelske soldater. Fire palæstinensere blev skudt under sammenstødet. Tilstanden var efter sigende kritisk hos tre af dem. Ingen grænsepolitifolk blev alvorligt såret, men flere måtte behandles på hospitalet .

To af de tre mistænkte biltyve blev arresteret.

I maj blev den 21-årige soldat Amit Ben-Yigal dræbt under lignende aktion efter en sten blev kastet mod ham fra toppen af en ejendom – stenen ramte Ben-Yigal i hovedet – læs mere om det HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp