Seks soldater såret, fire palæstinensere skudt

Grænsepolitiet blev angrebet da de skulle arrestere en bande af biltyve.
Seks israelske grænsepolitifolk i og fire palæstinensere blev såret under sammenstød. (Foto: Skærmdump)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Seks israelske grænsepolitifolk og fire palæstinensere blev såret i sammenstød ved flygtningelejren Qalandiya på Vestbredden, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Grænsepolitiet opsøgte flygtningelejren i de tidlige morgentimer for at arrestere tre medlemmer af en bande af biltyve som opererer fra flygtningelejren. Grænsepolitiet blev mødt med kraftig modstand fra lokalbefolkningen. Der blev kastet store betonblokke og vaskemaskiner fra hustagene mod politiet.

Ifølge avisen Ha’aretz var det en undercover politioperation som gik galt.

Situationen blev så tilspidset at politifolkene frygtede for deres liv. Derfor så de sig nødsaget til at skyde med skarpt mens de ventede på at blive reddet ud af området af israelske soldater. Fire palæstinensere blev skudt under sammenstødet. Tilstanden var efter sigende kritisk hos tre af dem. Ingen grænsepolitifolk blev alvorligt såret, men flere måtte behandles på hospitalet .

To af de tre mistænkte biltyve blev arresteret.

I maj blev den 21-årige soldat Amit Ben-Yigal dræbt under lignende aktion efter en sten blev kastet mod ham fra toppen af en ejendom – stenen ramte Ben-Yigal i hovedet – læs mere om det HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelsk medicinalgigant med dansk topchef står i spidsen for Corona-vaccinering i Israel
Næste artikelEr Danmark kommet på andre tanker i FN?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise