Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Har afværget over 560 terrorangreb i 2019

Shin Bet-chef Nadav Argaman siger at sikkerhedstjenesten afværgede over 560 terrorangreb i 2019. (Foto: Wikipedia)
Shin Bet har forhindret selvmordsbomber, kidnapninger og hundredvis af skudepisoder.

Den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet har forhindret over 560 terrorangreb i 2019, heriblandt ti selvmordsbomber og fire kidnapninger, fortalte Shin Bet-chef Nadav Argaman den 20. januar, skriver Times of Israel.

-Det foregående år var fyldt med sikkerhedsudfordringer på alle fronter. I perioden forhindrede vi over 560 betydelige terrorangreb, inklusiv ti selvmordsbomber, fire kidnapninger og over 300 skudepisoder, siger han.

Selvom sikkerhedstjenesten formåede at stoppe de fleste terrorangreb, kunne de ikke stoppe alle. I løbet af 2019 blev der udført flere fatale angreb, blandt andet en bombe på et populært turistmål nær Dolev på Vestbredden som dræbte 17-årige Rina Shnerb og sårede hendes bror og far. Et andet terrorangreb der chokerede mange var drabet på 19-årige Dvir Sorek.

I alt blev fem israelere dræbt i terrorangreb i 2019, men det inkluderer ikke dem der blev dræbt af raketangreb fra Gaza. Det er et kraftigt fald i forhold til året før. I 2018 blev elleve israelere dræbt i terrorangreb.

Shin Bet-chefen siger de 560 afværgede terrorangreb er resultatet af “dedikation, beslutsomhed, udholdenhed, professionalisme og kreativitet.”

Benjamin Netanyahu er også stolt af Shin Bet og siger at sikkerhedstjenesten giver israelerne en følelse af sikkerhed, “som ikke er en selvfølge i vores land”.

17-årige Rina Shnerb fra Lod i Israel var et af fem israelske ofre for palæstinensisk terror i 2019. (Foto: Privat)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem