Her står jagerflyet delvist under vand

I alt blev otte F-16 fly skadet efter en flybase i Syd-Israel blev oversvømmet.
Otte israelske jagerfly blev skadet efter en flybase i Syd-Israel blev oversvømmet. Her ses et F-16 fly i vandet. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En medarbejder i det israelske luftvåben (IAF) indrømmer at forsvaret begik en fejl ved ikke at flytte jagerflyene fra en underjordisk hangar under det kraftige regn sidste uge. Otte F-16 jagerfly blev beskadiget da hangaren ved Hatzor-flybasen i Syd-Israel blev oversvømmet.

-Det var en fejltagelse ikke at tømme de underjordiske hangarer, siger officeren som ønsker at være anonym, til Times of Israel.

Ifølge forsvaret vil de otte jagerfly snart være operationelle igen, men først skal de repareres. Prisen vil sandsynligvis være mange millioner kroner. Det formodes at der var halvanden meter vand inde i flere af hangarerne.

Fem af flyene blev lettere skadet af oversvømmelsen, mens tre fly blev meget skadet. Luftforsvarets operationelle kapacitet blev dog ikke svækket af oversvømmelsen.

Regnen, der i sidste uge førte til oversvømmelsen ved luftbasen og andre steder i Israel var den kraftigste i årtier. Myndighederne kritiseres af flere hold for ikke at have bygget en infrastruktur der kan modstå store mængder nedbør. Syv mennesker er hidtil døde som følge af oversvømmelserne i vinter.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIron Dome har nedskudt 2400 raketter
Næste artikelLord Baron Stuart Polak til House of Lords: -Britiske skattepenge belønner palæstinensisk terror
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise