Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her står jagerflyet delvist under vand

Otte israelske jagerfly blev skadet efter en flybase i Syd-Israel blev oversvømmet. Her ses et F-16 fly i vandet. (Foto: Twitter)
I alt blev otte F-16 fly skadet efter en flybase i Syd-Israel blev oversvømmet.

En medarbejder i det israelske luftvåben (IAF) indrømmer at forsvaret begik en fejl ved ikke at flytte jagerflyene fra en underjordisk hangar under det kraftige regn sidste uge. Otte F-16 jagerfly blev beskadiget da hangaren ved Hatzor-flybasen i Syd-Israel blev oversvømmet.

-Det var en fejltagelse ikke at tømme de underjordiske hangarer, siger officeren som ønsker at være anonym, til Times of Israel.

Ifølge forsvaret vil de otte jagerfly snart være operationelle igen, men først skal de repareres. Prisen vil sandsynligvis være mange millioner kroner. Det formodes at der var halvanden meter vand inde i flere af hangarerne.

Fem af flyene blev lettere skadet af oversvømmelsen, mens tre fly blev meget skadet. Luftforsvarets operationelle kapacitet blev dog ikke svækket af oversvømmelsen.

Regnen, der i sidste uge førte til oversvømmelsen ved luftbasen og andre steder i Israel var den kraftigste i årtier. Myndighederne kritiseres af flere hold for ikke at have bygget en infrastruktur der kan modstå store mængder nedbør. Syv mennesker er hidtil døde som følge af oversvømmelserne i vinter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem