Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har bombet våbenfabrik i Gaza efter raketangreb

Her bombes en af Hamas' våbenfabrikker i Gazastriben torsdag den 19. december. (Foto: Skærmdump video)
Natten til torsdag blev en raket affyret fra Gazastriben mod Israel.

Israelske jagerfly angreb en af ​​Hamas’ våbenfabrikker i Gazastriben tidligt torsdag morgen, ifølge palæstinensiske medier. Angrebet skete efter at en raket først blev affyret mod Israel, skriver Jerusalem Post.

Flere palæstinensere er angiveligt blevet lettere såret ved angrebet, der skete lige i nærheden af ​​hotellet hvor Muhammad al-Emadi bor. Han er Qatars udsending i Gaza.

Som et resultat af raketangrebet er fiskerizonen uden for Gaza også reduceret til 10 nautiske mil. Det siger generalmajor Kamil Abu Rukun i COGAT, en afdeling i IDF der har kontakt med palæstinensere på Vestbredden og Gaza.

Raketten der blev affyret fra Gazastriben blev skudt ned af Iron Dome-raketforsvaret. To personer blev kørt til behandling på hospitalet. En måtte behandles for chok, mens en anden person blev lettere såret under evakueringen af ​​et beskyttelsesrum. IDF holder Hamas ansvarlig for raketter der affyres fra Gaza.

Onsdag nat forsøgte en bevæbnet palæstinenser at krydse Gaza-grænsen ind i Israel. Personen blev ifølge IDF opdaget og angrebet med en drone.

Alligevel har der den seneste måned været relativt roligt i det sydlige Israel, efter at mere end 450 raketter blev affyret mod Israel i midten af ​​november på lidt over 48 timer. Egypten har i lang tid forsøgt at mægle en langvarig våbenhvile på plads mellem Israel og terroristerne i Gaza. Ifølge arabiske medier forsøger Egypten at få parterne til at blive enige om en 5-årig våbenhvile.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem