Search
I Hall of Names i Israels Holocaust-museum Yad Vashem, sættes der ansigt på nogle af de 6 millioner jødiske ofre som blev brutalt myrdet under Holocaust. (Foto: Michael Panse, 6. oktober, 2022, flickr)

Emiraterne har truffet historisk beslutning om at undervise i Holocaust på skoler og gymnasier

I 2021 åbnede emiraterne første Holocaust-museum i den arabiske verden. Nu vil Golf-landet også sikre at fremtidens generationer ved hvad der skete under Anden Verdenskrig.

I 2020 indgik Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko de historiske Abraham-aftaler som har transformeret Mellemøsten til det bedre.

Nu har Emiraterne truffet historisk beslutning om at indføre Holocaust-undervisning i skoler og gymnasier. Emiraternes nye skolepensum vil blive udviklet i samarbejde med Israels Holocaust-museum Yad Vashem i Jerusalem, skriver i24NEWS.

Emiraterne har tidligere etableret det eneste Holocaust-museum i den arabiske verden i Dubai og går nu skridtet videre og sikre dermed at kommende generationer i Golflandet undervises i Holocaust.

Israels nye udenrigsminister Eli Cohen roste Emiraterne og hyldede dem for deres “historiske beslutning”. USA særlige udsending med ansvar for kampen mod antisemitisme roste også Golflandets initiativ og mindede om, at “studiet af Holocaust er nødvendigt for menneskeheden.”

– Det er afgørende at mindes ofrene for Holocaust. Beslutningstagerne undlod at fortælle sandheden, fordi det var politisk ukorrekt. Holocaust er en tragedie som ikke kun er rettet mod jøder, men mod menneskeheden som helhed, siger Dr. Ali Al Nuaimi, medlem af Emiraternes føderale nationale råd og mægler for Abraham-aftalerne.

NGO’en Combat Antisemitism Movement som overvåger antisemitisme, siger at det er “et vigtigt skridt i at adressere den regionale kultur af Holocaust-benægtelse og normalisering med Israel.”

Det første Holocaust-museum i den arabiske verden, åbnede i 2021 i Dubai som et svar på udbredt Holocaust-benægtelse i regionen. Derudover har 7 Holocaust-overlevende fortalt deres historie til unge emiratere.

Den israelsk-biritiske organisation Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se), som analyserer skolepensum i hele verden, fremhæver vigtigheden af at introducere Holocaust i emiratisk skolepensum: – Emiraterne har i flere år været førende i at undervise i fred og tolerance i regionen. Vi er glade i IMPACT-se for, at de har taget det vigtige skridt i at undervise i Holocaust undervisningen og deres ydmyge måde at samarbejde med undervisningsministeriet, siger IMPACT-se direktør, Marcus Scheff.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp