Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel fik overvældende støtte i FN til resolution mod Holocaust-benægtelse

FN blev oprettet i 1945 og er med årene blevet et anti-israelsk organ som har vedtaget flere resolutioner mod Israel end noget andet land. (Foto: Kim Haughton / Flickr)
Resolutionen skal bekæmpe Holocaust-benægtelse, fokuserer på uddannelse og pålægger sociale medieplatforme større ansvar.


I går var det 80 år siden tyske embedsmænd udtænkte Endlösung og dermed forseglede det jødiske folks skæbne.

Se dokumentet her:

Èn lille liste med tal over hvor mange millioner jøder der skulle myrdes for at udslette det jødiske folk, forseglede skæbnen for mindst 6 millioner jødiske børn, kvinder og mænd. Æret være Holocaust-ofrenes minde.
יהי זכרם של קורבנות השואה ברוך

Derfor er det et stærkt symbolsk budskab at Israels resolutionsforslag gik igennem i FN på netop den dag. At resolutionen blev vedtaget i FN-systemet betyder eksempelvis at FN opfordre til en klar definition af hvad holocaust-benægtelse er samt at der tages konkrete skridt til at bekæmpe problemet som er blevet værre med årene, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

FN’s Generalforsamling vedtog resolutionen ved konsensus.

I alt har 114 lande tilsluttet sig resolutionen som Israels FN-ambassadør Gilad Erdan kaldte for sit vigtigste initiativ i New York. Selv diplomatiske fjender som Irland og Tyrkiet var tidlige tilhængere af resolutionen.

Symbolsk bad Tyskland i de tidlige stadier af resolutionens udformning om at placere sit navn som medsponsor. Tyskland markere således deres ansvar for at tyske embedsmænd som tidligere nævnt, den 20. januar 1942 holdt Wannsee-konferencen, hvor nazistiske ledere mødtes i en villa ved bredden af ​​Berlins Wannsee-sø for at diskutere den værste forbrydelse mod menneskeheden – industrialiseret mord af 11 millioner jøder i Europa. Referatet fra dmødet i 1942 er bevaret og er blevet symbol på folkedrabet som allerede var begyndt.

Resolutionen opfordrer også til at vedtage International Holocaust Remembrance Alliances (IHRA) arbejdsdefinition af antisemitisme, som omfatter bestemmelser om Holocaust-benægtelse. Derudover er det også besluttet at FN’s medlemsstater og FN-agenturer skal fremme holocaust-uddannelse og øge bevidstheden om Holocaust.

Iran var imod…
Det eneste land som offentligt modsatt sig resolutionen, kunne ikke stemme om den. Det iranske regime har Holocaust-benægtelse som officiel politik. Deres ambassadør påstod at Israel udnytter “det jødiske folks lidelser i fortiden til at dække over deres forbrydelser begået de seneste syv årtier mod regionale lande.” Grundet Irans manglende betaling af kontingent i løbet af de seneste to år, blev de tidligere på måneden frataget deres FN-stemmeret og kunne derfor ikke kræve afstemning ved navneopråb.

Repræsnetantet fra lande på tværs af politiske skel som som Guatemala, Cypern, Ukraine, Rusland, Storbritannien Egypten og Italien om ordet til at tale for resolutionen.

Israels FN ambassadør Erdan startede sin FN-tale med at fortælle om ​​en transsylvansk familie bestående af far Chaim, mor Bracha og deres otte børn – hele familien blev myrdet af nazisterne. Erdan brugte fortællingen om den ene ud af millionvis af jødiske familier udslttet af nazisterne til at illustrere den metodiske og historiske dokumentation af Holocaust.

“Mens de overlevende og deres befriere har brugt år på at fortælle deres historier, efterlod nazisterne deres egne uigendrivelige beviser. Nazisterne var så stolte over deres velsmurte dræbermaskine, at de gjorde en indsats – iæsr i begyndelsen af ​​Anden Verdenskrig, til at føre omhyggelige optegnelser over deres forbrydelser, hvilket gjorde Holocaust til det mest omhyggeligt dokumenteret folkedrab i historien,” sagde Rden til FN-generalforsamling.

“Alligevel lever vi i en æra hvor fiktion bliver fakta og Holocaust bliver et fjernt minde. I takt med at det sker, kommer der i dag efter den største forbrydelse i menneskehedens historie, den største tilsløring i menneskehedens historie. I takt med at antallet af Holocaust-overlevende falder, vokser Holocaust-benægtelsen med skræmmende hastighed,” understregede Erdan.

Fem Holocaust-overlevende blev inviteret til at se med. Pfizers CEO Albert Bourla, søn af Holocaust-overlevende og vinder af dette års Genesis Prize, deltog også. Rabbiner Allen Schwartz fra Manhattan ledsagede den 96-årige Auschwitz-overlevende Hilde Khnie.

I midten (tv) ses Israels FN-ambassadør Gilad Erdan sammen med Pfizers CEO Albert Bourla, søn af græske Holocaust-overlevende og vinder dette års Genesis Prize. Ved siden af dem ses fire Holocaust-overlevende som blev inviteret med til at overvære den historiske begivenhed i FN.
Pfizers CEo Albert Bourla vandty årets Genesis pris. Abourla har doneret pengene til den jødiske menighed i Thessaloniki til minde om sine forældre. Før Holocaust var der en rig jødisk kultur i Thessaloniki – næsten alle græske jøder blev sendt i Auschwitzs gaskamre.
Vaccinemodstandere har sammenliglet Bourla med Dr. Mengele som udførte grusome forsøg på jøder i Auschwitz. Mengele blav aldrig stillet til regnskab for de mange jødiske liv han havde på samvittigheden. Mengele døde i Brasilien i 1979.

“Min erfaring med at se de overlevende i dag er at de på nogle måder genoplevede det hele, men de virkede også opstemte,” sagde Schwartz til JNS. “Hver overlevende udtrykker sorgen på sin måde. Hilde var optimistisk, forbløffet over fanfaren og syntes at det at sidde sidde i FN’s generalforsamling var en oplevelse.”

Erdan fokuserede de samlede diplomaters opmærksomhed og ændringen i Holocaust-revisionismen – fra direkte benægtelse til en åbenlys forvrængning – og nævnte Iran undervejs.

“Folk blev dræbt, men systematisk folkedrab? Der fandtes koncentrationslejre, men gaskamre? Jøderne blev ramt, men var de ikke sig skyld i det? Selvom den slags fordrejninger og løgne adskiller sig fra benægtelse, udspringer de af samme dobbeltstandard, had og voldsom antisemitisme,” sagde Erdan.

»Nyere tids fordrejning og jødehad spredes ikke kun af ekstremister og marginaliserede grupper. Også blandt FN’s medlemslande som sidder her i salen er der Holocaust-benægtere som roser forbryderne. Nogle har endda kørt tegneseriekonkurrencer for at søge den bedste tegnefilm, der håner Holocaust. Faktisk er de, der åbenlyst benægter, at det jødiske folk blev udsat for folkedrab, dem, der nu truer jøder med endnu et folkedrab,” sagde han.

‘Særlig pligt til at hjælpe med at bevare mindet om Holocaust’

Polen fører for tiden en diplomatisk kamp med Israel om sit eget revisionistiske syn på Holocaust – Polen forpilgtede sig tidligt til at slutte sig til Israls resolution:

“Bekæmpelse og forebyggelse af Holocaust-benægtelse har en særlig betydning for Polen. Blandt de flere millioner af jødiske Holocaust-ofre der blev udryddet som følge af implementering af ​​den tyske nazismes morderiske antisemitiske ideologi, var der 3 millioner polske statsborgere,” sagde Polens FN-ambassadør Krzysztof Szczerski. “Ved siden af ​​det jødiske folk påtog vi, polakkerne, os en særlig pligt til at hjælpe med at bevare mindet om Holocaust. Polakkerne stod for at kæmpe mod tysk besættelse. Mange satte deres liv på spil for at redde jødiske ofre og for at alarmere verden om sandheden om Holocaust.”

Den israelske resolution pålægger sociale medieplatform særligt ansvar for at Holocaust-benægtelse i stigende grad spredes via dem og forpligter dem til at træffe konkrete foranstaltninger for at stoppe Holocaust-relateret desinformation og konspirationsteorier i at blive spredt.

“I takt med at antallet af overlevende falder, bliver de yngre generationer indoktrineret på sociale medier til at tvivle på virkeligheden og stole på bedrag,” sagde Erdan. “Og mens internettet bliver til en modbydelig grobund for bedrag, unddrager sociale medier sig deres ansvar.”

Israel har kun forelagt FN to resolutioner siden staten Israel blev oprettet som en moderne jødisk stat i 1948, resolutionen i går og i 2005, hvor en israelsk resolution passende nok fastlagde at den 27. januar – årsdagen for befrielsen af dødslejren ​​Auschwitz-Birkenau som den internationale Holocaust-mindedag.

Læs også:

International Holocaust-mindedag “Memory in the Living Room” markeres i den arabiske verden

I år vil et arabisketalende Holocaust-offer fortælle bloggere og influencers fra flere arabiske lande om Holocaust-rædslerne.

– jøderne i Iran bliver brugt i regimets propaganda

– Jøderne i Iran manipuleres af regimets efterretningstjenester til at fremme landets internationale omdømme, fortæller Karmel Melamed som er iransk-amerikansk journalist og aktivist.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem