Search
Det østrigske flag (Foto: Richard Hemmer, Flickr)

Østrig vil give flere tusind israelere statsborgerskab

Fra 1. september kan efterkommere af Holocaust-ofre ansøge om østrigsk statsborgerskab.

Østrigs ambassadør i Israel Hannah Liko, bekræftede nyheden søndag og tilføjede at sagsbehandlingen er gratis, skriver avisen Yediot Ahronot.

Den 19. september 2019 godkendte det østrigske parlament en ændring af statsborgerskabsloven, der giver Holocaust-overlevende og deres efterkommere mulighed for at få østrigsk statsborgerskab uden at give afkald på deres nuværende statsborgerskab.

Ændringen er del af den østrigske regerings og kansler Sebastian Kurz indsats for at råde bod over for de mange Holocaust-ofre som led under landets naziregime fra 1938 og frem til Anden Verdenskrigs afslutning i 1945.

Tidligere var det kun Holocaust-overlevende og jøder som forlod landet før 1945, der havde ret til at ansøge om statsborgerskab.

Nu gælder loven alle, der var statsborgere i Østrig-Ungarn imperiet eller boede i Østrig inden den 12. marts 1938, hvor Det Tredje Rige overtog magten i landet.

Israelere som ønsker at ansøge om østrigsk statsborgerskab skal starte processen med at besvare et spørgeskema på hjemmesiden hos den østrigske ambassade i Israel.

Ansøgerne modtager information om den nødvendige dokumentation de skal give den østrigske ambassade fra 1. september.

Østrigs ambassadør Liko understreger at der ikke vil være behov for juridisk konsultation for at afslutte processen.

På nuværende tidspunkt har omkring 8.000 israelske statsborgere også østrigsk pas. Ifølge den østrigske ambassade vides det endnu ikke hvor mange israelere vil få østrigsk statsborgerskab efter den nye lovændring.

I skrivende stund har omkring 1.500 israelere kontaktet ambassaden og udtrykt interesse for at ansøge om østrigsk pas.

Læs MIFFs artikel om israelere som har ansøgt om at få spansk statsborgerskab.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp