Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Historisk muslimsk besøg i Auschwitz

En stor gruppe af prominente muslimske ledere besøgte Auschwitz-Birkenau koncentrationslejr sammen med medlemmer af American Jewish Committee (AJC). Det er 75 år siden dødslejren blev befriet. (Foto: American Jewish Committee)
Aldrig før har så mange prominente muslimske ledere besøgt koncentrationslejren.

Lederen af Muslim World League (MWL), Mohammed al-Issa, en af ​​verdens mest indflydelsesrige sunni-muslimske ledere, besøgte torsdag den 23. januar Auschwitz-Birkenau koncentrationslejr sammen med flere andre prominente muslimske ledere. Besøget skete i samarbejde med American Jewish Committee (AJC), skriver Times of Israel.

-Verden skal sørge for at sådanne afskyelige forbrydelser aldrig sker igen, sagde Issa, som tidligere var Saudi-Arabiens justitsminister, efter ​​besøget.

Det er første gang at så mange højtstående muslimske ledere besøger en af ​​nazisternes udryddelseslejre, ifølge arrangøren. 62 muslimer, inklusiv 25 prominente religiøse ledere, fra omkring 28 lande deltog i det historiske besøg.

Det er 75 år siden Auschwitz-Birkenau blev befriet af de sovjetiske styrker. Den jødiske og muslimske delegation gav hinanden kram og varme håndtryk inden de startede besøget i lejren hvor over en million jøder blev dræbt.

Lederen for AJC, David Harris, mener at det banebrydende besøg af muslimske ledere kan medvirke til at skabe en større muslimsk forståelse af Holocaust.

-At vi har en fremtrædende muslimsk leder som åbent siger, at Holocaust skete, at det var forfærdeligt, og at vi må huske det – det har en enorm betydning, siger den polske overrabbiner Michael Schudrich og tilføjer:

-Det er historisk at en stor muslimsk delegation kommer til Auschwitz med det formål at sørge og vise respekt for de jødiske Holocaust-ofre.

Den muslimske delegation bad for de jødiske Holocaust-ofre. (Foto: American Jewish Committee)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem