Israel, Bahrain og Emiraterne går sammen i kampen mod Hizbollah

Vil have Hizbollah internationalt udpeget som terrororganisation – også i FN.

15. september underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israel, Bahrain og Emiraterne går sammen i fælles front for at få terrororganisationen Hizbollah udpeget som terrororganisation af de lande som endnu ikke har gjort det, fortalte højtstående israelsk embedsmand til avisen Israel Hayom dagsdato.

Indtil videre er den iransk støttede shiitiske terrororganisation blevet udpeget som en terrororganisation af Israel, USA, Storbritannien, Tyskland, Canada, Østrig, Argentina, Colombia, Tjekkiet, Estland, Guatemala, Honduras, Japan, Kosovo, Litauen, Holland, Paraguay, Serbien, Schweiz og Venezuela. Læs mere om Hizbollah HER.

Den arabiske liga udpegede Hizbollah til terrororganisation i 2016, det samme gjorde Gulf Cooperation Council som repræsenterer Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Kuwait, Oman og Qatar.

EU har kun udpeget Hizbollahs militære fløj som en terrororganisation – det samme er tilfældet i Frankrig, Australien og New Zealand.

Ifølge Yehoshua Zarka, vicedirektør for strategiske anliggender i Israels Udenrigsministerium er målet at få FN til at udpege Hizbollah til en terrororganisation.

Så længe EU sammen med andre lande kun har udpeget Hizbollahs militære fløj til at være en terrororganisation, kan terrororganisationen fortsætte med at indsamle midler med påstand om at de går til til humanitær formål, velfærd og uddannelse.

– Hizbollahs leder Hassan Nazrallah skelner ikke og donationerne udgør fortsat 30% af deres budget, så det er en betydelig indkomst, siger Zarka.

Ifølge Zarka, har Israels tilgang til at søge Hizbollah-forbud ændret sig over tid og at en ændring i semantik har ført til en ændring af politikken.

– I stedet for at sige til de forskellige lande, at de er nødt til at ‘forbyde’ Hizbollah, reviderede vi målet og instruerede vores udsendinge i hvert land om at bruge den vinkel som hvert land kan bruge til at forbyde Hizbollah-aktiviteter på deres jord. Udenrigsminister Gabi Ashkenazi talte med sine kolleger hvilket gav processen et ekstra skub, siger Zarka

– Nogle gange bad vi amerikanerne om at bruge deres taktik, i andre tilfælde videreformidlede vores venner i Mossad efterretningsinformation som hjalp landene med at komme videre i processen, fortsætter Zarka.

– Forbud mod Hizbollah vil svække Iran og fratage dem [Hizbollah] for midler og gå ud over deres image. Vi fokuserer vores kræfter på EU, fordi det vil berøre alle [27] medlemslande. Målet er at få FN til at udpege Hizbollah til at være en terrororganisation, forklarer Zarka.

I søndags pralede Hassan Nazrallah med at Hizbollah er: – lige så klar som altid til krig med Israel. Fjenden truer ikke længere med at erobre Libanon. Nu tænker de to gange før de angriber. Fjendens hær lider af psykologiske mangler, det er derfor, den holder manøvrer på jorden – for at indgyde en følelse af tillid blandt sine soldater, sagde Nazrallah med henvisning til sidste uges omfattende militære øvelse i det nordlige Israel.

Nazrallah hævdede også at Hizbollah af hensyn til Libanons interesser, ikke modsætter sig beslutningen om at føre samtaler med Israel om maritime grænser – læs mere HER.

Tidligere artikelYoav Limor: – Hamas kun midlertidigt afskrækket
Næste artikelIntet andet land end Israel har en højere andel jøder end her
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)