Search
Illustrerenede kort fra den israelske avis Makor Rishon 15. juli 2011.

Libanon varsler forhandlinger med Israel om maritime grænser

Israel og Libanon er blevet enige om at starte forhandlinger for at afklare deres økonomiske zoner i Middelhavet.

Efter indeværende jødiske hellige er ovre 9. oktober vil Libanon og Israel starte forhandlinger om deres maritime grænser i Middelhavet. Det vil være første gang i 30 år de to lande fører åbne civile, politiske forhandlinger. De sidste to år har der været indirekte kontakter for at planlægge forhandlingerne.

Det var Libanons parlamentsordfører Nabih Berri som først varslede forhandlingerne under pressekonference torsdag, og det blev også bekræftet af Israels energiminister Yuval Steinitz, melder nyhedsbureauet Reuters. Ifølge Berri vil forhandlingerne ske ved grænsen mellem Israel og Libanon, under opsyn af FN og med USA som mægler.

– Det er vores mål at afklare grænserne for de økonomiske zoner således at vi kan udvinde naturressourcerne til gavn for befolkningerne i regionen, siger Steinitz.

– Det er et vigtig skridt som tjener Libanon og Israel, hele regionen og USA’s interesser, siger USA’s udenrigsminister Mike Pompeo i skriftlig udtalelse – læs mere her.

Som MIFF forklarede i 2012 – læs artiklen her på norsk, drejer den maritime konflikt mellem Israel og Libanon sig først og fremmest om et havområde på 860 kvadratkilometer i en konisk trekant som udvider sig nordvest-over ud fra punktet for landgrænsen mellem de to lande ved Middelhavskysten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp